Mladá Boleslav: Zástupci vedení města si připomněli události 21. srpna 1968

21.08.2018 21:16

Právě dnes uplynulo padesát let od událostí 21. srpna 1968, a invazi vojsk Varšavské smlouvy si připomněli i zástupci vedené Mladé Boleslavi, kteří se spolu s několika desítkami obyvatel sešli u pamětní desky obětem komunismu na náměstí Republiky.

Mladá Boleslav: Zástupci vedení města si připomněli události 21. srpna 1968
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Náměstkyně Zdena Veškrnová zavzpomínala na tuto dobu, kterou coby dospívající dívka zažila, a vyslovila přání, aby podobnou zkušenost další generace neměli. Náměstek primátora Daniel Marek přidal vzpomínky svých prarodičů, kteří v té době bydleli přímo na náměstí Republiky, a měli tak tehdejší události doslova z první ruky.

Srpem 1968 z pohledu dějin ve svém projevu zmínil také historik a bývalý ředitel muzea Luděk Beneš, pietní akt pak ozvláštnilo vystoupení členek sboru Boleslavan, které zazpívaly i státní hymnu. Slavnostního aktu se zúčastnil také radní Miloslav Neuman a někteří zastupitelé včetně Svatopluka Kvaizara a Jaroslava Polívky.

Nedaleko pamětní desky připomínaly nechvalně proslulé události osmašedesátého roku také papírové makety ruských vojáků, které sem byly umístěny v rámci celorepublikové akce Invaze 2018. Lidé je mohli díky ttéto iniciativě vidět v průběhu úterý i na jiných místech ve městě, například u pošty na Komenského náměstí, v sousedství magistrátu, u divadla nebo u kulturního domu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…