Mladá Boleslav: Zástupci vedení města si připomněli události 21. srpna 1968

21.08.2018 21:16

Právě dnes uplynulo padesát let od událostí 21. srpna 1968, a invazi vojsk Varšavské smlouvy si připomněli i zástupci vedené Mladé Boleslavi, kteří se spolu s několika desítkami obyvatel sešli u pamětní desky obětem komunismu na náměstí Republiky.

Mladá Boleslav: Zástupci vedení města si připomněli události 21. srpna 1968
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Náměstkyně Zdena Veškrnová zavzpomínala na tuto dobu, kterou coby dospívající dívka zažila, a vyslovila přání, aby podobnou zkušenost další generace neměli. Náměstek primátora Daniel Marek přidal vzpomínky svých prarodičů, kteří v té době bydleli přímo na náměstí Republiky, a měli tak tehdejší události doslova z první ruky.

Srpem 1968 z pohledu dějin ve svém projevu zmínil také historik a bývalý ředitel muzea Luděk Beneš, pietní akt pak ozvláštnilo vystoupení členek sboru Boleslavan, které zazpívaly i státní hymnu. Slavnostního aktu se zúčastnil také radní Miloslav Neuman a někteří zastupitelé včetně Svatopluka Kvaizara a Jaroslava Polívky.

Nedaleko pamětní desky připomínaly nechvalně proslulé události osmašedesátého roku také papírové makety ruských vojáků, které sem byly umístěny v rámci celorepublikové akce Invaze 2018. Lidé je mohli díky ttéto iniciativě vidět v průběhu úterý i na jiných místech ve městě, například u pošty na Komenského náměstí, v sousedství magistrátu, u divadla nebo u kulturního domu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: V Parku 360 byly rozdány výroční ceny

13:05 Hradec Králové: V Parku 360 byly rozdány výroční ceny

V průběhu včerejšího večera pořádalo město Hradec Králové v Parku 360 slavnostní předávání významnýc…