Moravský Krumlov vybudoval další sportoviště pro děti i dospělé

11.04.2019 19:33

Sportem ke zdraví! Tohoto hesla se v Moravském Krumlově drží dlouhodobě. V úterý 16. dubna v 10 hodin se uskuteční na dětském sportovišti na Střelnici v Moravském Krumlově slavnostní předání dokončeného projektu Sportem kolem Moravského Krumlova.

Moravský Krumlov vybudoval další sportoviště pro děti i dospělé
Foto: mkrumlov.cz
Popisek: Budova radnice města Moravský Krumlov

Koncem loňského roku vyrostla v okolí města dvě nová dětská sportoviště. Herní a sportovní prvky určené pro děti jsou nově také na hřišti na Vrabčím hájku. Projekt, jehož smyslem je motivovat děti i dospělé k pohybu, vyšel na 730 000 Kč. Nadace ČEZ prostřednictvím nedaleké Jaderné elektrárny Dukovany přispěla částkou 170 000 Kč.

„Naší snahou bylo vylepšit veřejný prostor na oblíbených místech v bezprostřední blízkosti města, a to na Střelnici, na Bubnu a ve Vrabčím hájku. Právě na tato místa velmi často míří rodiny s dětmi. Díky novému osazení hřišť sportovními prvky budou moci své tělo protáhnout na čerstvém vzduchu,“ vysvětluje starosta Moravského Krumlova Tomáš Třetina a dodává, že pohyb dětí je podle něj zvláště v dnešní době natolik zásadní, že se o tyto aktivity musí starat i město.

Instalaci herních prvků ocení děti předškolního a školního věku a dospělí při společných vycházkách, při kterých mají možnost aktivního pohybu a her. Venkovní cvičební zařízení, které je tvořeno fitness prvky, bude využívat zejména mládež, ale i dospělí občané pro zlepšování své fyzické kondice. Tato stanoviště vytváří kondiční tréninkovou trasu, která navazuje na vybudované workoutové hřiště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…