Most: Likvidují se zpevněné plochy hyzdící město

28.10.2017 17:56

Město Most prostřednictvím technických služeb likviduje staré zpevněné plochy mezi domy, které sloužily na míčové hry nebo na nich bývaly sušáky a klepadla.

Most: Likvidují se zpevněné plochy hyzdící město
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Činí tak postupně a již několik let. V současnosti bylo na tuto činnost z rozpočtu uvolněno více finančních prostředků, a proto dojde na likvidaci hned několika starých a město hyzdících zpevněných ploch ve dvoustovkách a šestistovkách.

Obdobně takto bylo v minulosti zrušeno několik normám neodpovídajících dětských hřišť. Děti tím ale o možnost hraní si na hřištích nepřicházejí, protože v Mostě je dostatek kvalitních dětských hřišť a u každé ze základních škol bylo navíc vybudováno multifunkční sportovní hřiště.

Ještě před samotnou fyzickou likvidací hřišť oslovilo město už v roce 2008 vlastníky bytových domů, zda by neměli zájem o odkoupení herních prvků, a to za symbolickou částku 1 koruny za jeden kus hracího prvku, a nabídnuty jim byly výpůjčky části pozemků, na nichž se tyto prvky nacházejí. Odezva však byla minimální, ze zhruba 230 nabídek projevili vlastníci domů zájem v řádech jednotek. Proto město v ostatních případech přistoupilo k likvidaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…