Most: Národní putovní výstava o úctě k domovu a odpovědnosti za svůj kraj

16.03.2019 6:32

Jedna z kolekcí výstavy Má vlast cestami proměn, která přináší svědectví o příznivých proměnách zanedbaných míst a sídel v našich obcích, městech a krajině, bude k vidění i v Mostě. Na výstavních panelech představí prostřednictvím fotografií a příběhů zdařilé projekty a mezi nimi i jezero Most.

Most: Národní putovní výstava o úctě k domovu a odpovědnosti za svůj kraj
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Hlavní těžiště výstavy, kterou pořádá Asociace Entente Florale CZ - Souznění, z.s., ve spolupráci s Národní kulturní památkou Vyšehrad, spočívá v putování. Po hlavní vernisáži konající se každoročně na pražském Vyšehradě se výstava rozjíždí do různých koutů naší vlasti, aby jejím prostřednictvím lidé mohli vidět, jak se se díky odhodlání lidí a ochotě řady donorů mění chátrající stavby v důstojné objekty s užitečnou náplní, veřejný prostor dostává novou tvář, sakrální objekty nacházejí svůj ztracený smysl a příroda se nadechuje k novému životu.

Část výstavy nyní zavítá do Mostu, kde bude k vidění od prvního jarního dne do konce dubna v parčíku mezi magistrátem a hotelem Cascade. Vernisáž se uskuteční ve čtvrtek 21. března od 16 hodin. Mostečané si budou moci prohlédnout proměny z Ústeckého a Libereckého kraje, neboť právě tato kolekce zavítá do našeho města.

Uvedením výstavy chce Most upozornit na zdařilé projekty, které se podařilo realizovat, jako je jezero Most, ale i na ty, které město chystá. Mezi ty plánované patří obnova parku Střed, který se má opět stát reprezentativním zeleným srdcem města, místem odpočinku a setkávání všech generací. Na jeho přeměnu město získalo grantovou podporu Nadace Proměny Karla Komárka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…