Most: Tak zásadní záležitost, jakou je zřízení očkovacího centra, zřejmě nespěchá

02.03.2021 9:15

Vedení Ústeckého kraje zrušilo plánované jednání ohledně přípravy očkovacího centra v Mostě.

Most: Tak zásadní záležitost, jakou je zřízení očkovacího centra, zřejmě nespěchá
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Další záležitostí, o které se chce vedení města Mostu podělit, je příprava velkokapacitního očkovacího centra v Mostě. Vedení města Mostu ihned poté, co zachytilo informaci o možném zřizování očkovacích center, vytipovalo místa, kde by tato mohla ve městě vzniknout. Nakonec padla volba na tréninkovou halu v rámci Sportovní haly v Mostě.

Anketa

Nechali byste si píchnout vakcínu Sputnik V? (Ptáme se od 2.3.2021)

88%
12%
hlasovalo: 30340 lidí

Otázku vzniku tak zásadního místa, které má být spádové pro celé ORP řešil pověřený radní pro zdravotnictví Radim Laibl tak, že se spojil s primátorem města Janem Paparegou a stroze se ho zeptal, zda tedy mají místo pro zřízení takového centra bez jakéhokoliv upřesnění požadavků, které by mělo splňovat. Vskutku profesionální přístup. Po dohledání parametrů očkovacích centrem vedení města nechalo zpracovat návrh na vnitřní uspořádání očkovacího centra včetně jeho vizualizace, tuto zveřejnilo a poskytlo ÚK.

Dne 28. 1. 2021 delegace ÚK v čele s hejtmanem Janem Schillerem zavítala do Mostu, kde ji byli prostory pro očkovací centrum prezentovány, proběhla prohlídka na místě a bylo sděleno, že na přípravu samotnou je potřeba cca 3 týdny. V týž den bylo přislíbeno, že cca do týdne obdrží vedení města Mostu upřesnění vztahující se k očkovacímu centru ze strany hygieny.

Po mnohých urgencích ze strany vedení města Mostu přišla dne 25. 2. 2021, tj. po měsíci, nepatrná upřesnění ze strany ÚK. Zřejmě tak zásadní záležitost, jakou je zřízení očkovacího centra nespěchá. Je tedy záhadou, že v jiných krajích se již intenzivně připravují a jinde jsou dokonce již připraveni. Dnes, tj. 1. 3. 2021 měli do Mostu dorazit zástupci ÚK k zodpovězení finálních otázek, aby město Most zajistilo přípravu centra a to bezodkladně, neb na zdraví Mostečanům nám záleží. Tu však vedení Ústeckého kraje zrušilo. Snad se brzy dočkáme náhradního termínu a dostatku vakcín.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…