Nový Bor: Jaromír Dvořák povede město Nový Bor třetí volební období

02.11.2018 14:33

Starostou Nového Boru bude nadále Jaromír Dvořák (SLK). Rozhodli o tom na svém dnešním ustavujícím zasedání zastupitelé města. Pro Jaromíra Dvořáka hlasovalo 14 zastupitelů z jednadvaceti, město tak povede třetí volební období.

Nový Bor: Jaromír Dvořák povede město Nový Bor třetí volební období
Foto: Hans Štembera
Popisek: Starosta Nového Boru Jaromír Dvořák

„Děkuji zastupitelům za volbu a věřím, že následující čtyři roky budeme rozhodovat ve prospěch občanů města,“ uvedl starosta Jaromír Dvořák.

Beze změny zůstává i obsazení funkce místostarostky, kterou bude opět Stanislava Silná (SNK ED - Nový Nový Bor). Té zastupitelé dali rovněž 14 hlasů z jednadvaceti.

Do sedmičlenné rady města zastupitelé zvolili pět zástupců volební strany SLK a dva zástupce volební strany SNK ED - Nový Nový Bor.  Vedle Jaromíra Dvořáka jsou novými radními za volební stranu SLK Břetislav Chlup, Boris Rýdl, Michal Vlček a Zora Šepsová. Radními za volební stranu SNK ED – Nový Nový Bor jsou Stanislava Silná a Lenka Šepsová.

Zastupitelé rovněž rozhodli o obsazení postů předsedů kontrolního a finančního výboru. V čele druhého jmenovaného je Anna Marková (SLK) a kontrolní výbor povede Luboš Řehoř (ANO 2011).

V říjnových komunálních volbách obdržely nejvíce hlasů volební strany Starostové pro Liberecký kraj (39,71% a 10 mandátů), ANO 2011 (22,37% a 5 mandátů), SNK-ED Nový Nový Bor (12,22% a 3 mandáty). V zastupitelstvu města usedne po jednom zástupci z ODS (7,05%), KSČM (5,99%) a ČSSD (5,96%).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…