O víkendu bude Plzeň slavit, nebude chybět dobré jídlo ani ohňostroj

27.10.2017 18:17

Na víkend, respektive na sobotu se v Plzni chystají velkolepé oslavy vzniku republiky. Muzea, turistické cíle i některá sportoviště se návštěvníkům otevřou za symbolickou cenu 28 korun nebo zdarma. Po městě budou jezdit historické vozy MHD. Koná se celá řada komentovaných prohlídek, a to i na místech, kam se běžně nepodíváte.

O víkendu bude Plzeň slavit, nebude chybět dobré jídlo ani ohňostroj
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

V Průvodci programem oslav (ZDE) zjistíte víc, nicméně na některé akce už jsou bohužel vstupenky vyprodány. Jak si i tak užít nadcházející víkend v Plzni?

DEPO
Street Food Market Festival pouličního jídla v DEPO2015 se stal už tradicí. V sobotu v areálu DEPO2015 ochutnáte speciality z pouličních bister z celého světa. Street food nejsou jenom hamburgery, pizza a párky v rohlíku, které samozřejmě chybět nebudou. Ochutnat budete moci také bolivijskou, vietnamskou nebo třeba španělskou kuchyni. Nebude nouze ani o dezerty, dobrou kávu a lahodné nápoje. A jak říkají sami organizátoři, to pořád není všechno.

Průvod světel s ohňostrojem
I když má řada z nás lampionové průvody spojené s poněkud jinými oslavami, není pochyb o tom, že především děti si takovéto akce užívají v každé době. Pokud jim chcete udělat radost, kupte jim lampion a vezměte je na sobotní průvod světel. Začíná v 18 hodin na náměstí T. G. Masaryka, odkud se po Klatovské třídě vydá přes Smetanovy sady a ulicí Bedřicha Smetany až na náměstí Republiky, kde bude od 18:30 hodin připravena velkolepá ohňostrojová podívaná. Více k oslavám vzniku republiky najdete ZDE.

Prohlídky Loosových interiérů
Vstupenky na sobotní komentované prohlídky interiéru v Klatovské 19, které jsou součástí programu oslav, jsou beznadějně vyprodané. Nicméně v sobotu i v neděli je pořád dost volných míst na prohlídky Brummelova domu, bytů Krausových a Voglových a Semlerovy rezidence. Sice za ně zaplatíte plné vstupné, nicméně zážitek vás čeká mimořádný. Vstupenky si můžete rezervovat ZDE.

Do divadla
Divadlo J. K. Tyla nabízí na víkend pestrý výběr představení. V pátek večer se můžete v Novém divadle pobavit u muzikálu z paluby zámořského parníku Děj se co děj. Volné vstupenky jsou k dispozici také na sobotní premiéru komedie Počestné paní plzeňské aneb mistr ostrého meče v Novém divadle nebo klasický balet Romeo a Julie, který si můžete vychutnat ve Velkém divadle. V neděli večer můžete divadelní víkend zakončit Shakespearovým Snem noci svatojánské. Vstupenky na jednotlivá představení můžete zakoupit ZDE.

Škola čepování piva
Už v pátek si můžete pod vedením zkušených profesionálů v Plzeňském Prazdroji vyzkoušet umění výčepního. Během tříhodinového kurzu se v pátek odpoledne naučíte čepovat hladinku, čochtana, šnyt i mlíko. Domů si pak odnesete nejen zajímavé zkušenosti, ale také půllitr se svým jménem. Součástí Školy čepování piva je hodinová prohlídka pivovaru. Nezapomeňte si rezervovat vstupenky předem.

Do muzea Patton Memorial Pilsen
Jako každý víkend, i tento týden má po oba dny otevřeno muzeum Patton Memorial Pilsen. V sobotu si můžete muzeum prohlédnout za symbolickou cenu 28 korun. V neděli sice za návštěvu zaplatíte o malinko víc, nicméně u příležitosti 100. výročí vzniku Druhé pěší divize US Army vás čeká speciální výstava. V neděli odpoledne v 11 hodin můžete pak se členy klubů vojenské historie vzdát hold osvoboditelům jihozápadních Čech u pomníku Druhé pěší divize na Chodském náměstí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…