Olomouc: Bezpečnější zastávky v Pavelkově ulici

30.10.2020 10:11

Komfortnější a bezpečnější je prostor autobusových zastávek v Pavelkově ulici v olomoucké městské části Bělidla. Nové zálivy začnou autobusům a cestujícím sloužit počátkem listopadu.

Olomouc: Bezpečnější zastávky v Pavelkově ulici
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Výstavba nových autobusových zálivů přináší vyšší bezpečnost dopravního provozu a cestujícím pohodlnější nastupování. „Dokončili jsme výstavbu autobusových zálivů a nástupišť zastávky Lipenská směr Bělidla, oboustranné zastávky u firmy Koyo a na ně navazujících chodníků,“ popsal investiční náměstek primátora Martin Major. Součástí stavby za více než 4 miliony byly nutné přeložky kabelů, veřejného osvětlení i výměna stožárů veřejného osvětlení včetně svítidel.

Anketa

Zaslouží si herec Josef Dvořák státní vyznamenání?

88%
12%
hlasovalo: 17898 lidí

Nově vybudované zastávky začnou cestujícím sloužit od pondělí 2. listopadu. „S platností od tohoto dne bude zprovozněna obousměrná zastávka Pavelkova, která se nachází v ulici Pavelkova mezi zastávkami Lipenská a Civilní obrana. Zastávka bude obsluhována všemi spoji linek č. 10 a 14,“ uvedla Martina Krčová, mluvčí Dopravního podniku města Olomouce.

V souvislosti s obsluhou nové zastávky dojde k prodloužení jízdní doby těchto linek. „Z tohoto důvodu vstupují od 2 .listopadu 2020 v platnost nové jízdní řády linek č. 10 a 14. Uveřejněny budou na zastávkových označnících a na stránkách Dopravního podniku,“ doplnila Martina Krčová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…