Olomouc: Důvěra, respekt a hrdost, zhodnotil primátor práci městské policie

09.03.2019 8:34

Ocenění nejlepších zaměstnanců Městské policie Olomouc a zhodnocení činnosti v uplynulém roce se odehrálo v pátek 8. března ve velkém sále magistrátu. Primátor Mirek Žbánek, který je zároveň velitelem strážníků, vyzdvihl jejich důvěru, respekt a hrdost.

Olomouc: Důvěra, respekt a hrdost, zhodnotil primátor práci městské policie
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Vaše práce je službou veřejnosti. Chci, aby vám lidé důvěřovali, aby měl ve vás každý Olomoučan jistotu, že dosáhne dodržování veřejného pořádku,“ řekl primátor Žbánek. Připomněl, že výkon služby strážníkům ztěžuje legislativa, která jim svazuje ruce. „Jste profesně i lidsky vystaveni nepříjemným situacím ze strany narušitelů veřejného pořádku, ale máte můj respekt,“ uvedl primátor a zdůraznil, že vedení města je hrdé na svůj policejní sbor i jeho technické vybavení a zázemí. „Je to sbor na úrovni jednadvacátého století,“ dodal.

Ředitel Městské policie Olomouc Pavel Skalický v hodnocení předchozího roku shrnul činnosti pořádkové a dopravní služby, preventivní informační skupiny, kamerového systému a vnitřní služby.

Z rukou ředitele městské policie a primátora převzalo jedenadvacet zaměstnanců odznaky věrnosti za trvání pracovního poměru v délkách 10, 15, 20 a 25 let. V kategorii „Zaměstnanec roku 2018“ a „Strážník roku 2018“ bylo oceněno šest zaměstnanců.

Ceremoniál završilo předání čestná medaile ředitele Městské policie Olomouc „Za záchranu života“. Převzal si ji strážník Martin Navrátil za profesionální a pohotový zákrok, při němž letos v únoru zachránil z uzamčeného vozidla dusícího se novorozence.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…