Olomouc: Flora bude slavit šedesátiny až do listopadu

05.06.2018 16:47

Rok oslav šedesátého výročí květinových výstav Flora Olomouc nabírá na intenzitě. V současnosti nabízí Plenérovou výstavu a fotosoutěž. Vyvrcholením sezony pak bude listopadový koncert Michael Jackson Symphony ve spolupráci s Moravskou filharmonií. Největší hity krále popu zazní v jedinečných aranžích Martina Kumžáka a jeho Moondance Orchestra.

Olomouc: Flora bude slavit šedesátiny až do listopadu
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Nejbližší letní etapa výstavy dostala název Rozkvetlá léta a bude zpestřena večerem s významnými osobnostmi, jež na olomouckém výstavišti zanechaly výraznou stopu. „Flora se zrodila právě při letní etapě květinových výstav, dnes je to značka, která k Olomouci neodmyslitelně patří a kterou bychom i nadále měli rozvíjet,“ uvedl náměstek primátora Aleš Jakubec.

Současná Plenérová výstava nabízí na třech místech ve Smetanových sadech velkoformátové dobové fotografie zachycující šedesátiletou historii. Panely jsou při vstupu do Rudolfovy aleje z Wolkerovy ulice a dále směrem k Fontáně a zrenovované oranžerii.

Výročí výstaviště se projeví i ve městě. Květinový otisk v podobě deseti mobilních nádob ve tvaru pyramid osázených sezonními květinami zaplaví prostory Horního náměstí a spojnice mezi oběma náměstími bude oživena čtrnácti závěsnými mísami na sloupech veřejného osvětlení.

Do společných oslav se zapojí i mladší generace

Slavit se bude také v rozáriu, a to 15. června, kdy se tam uskuteční Zahradní slavnost výstaviště a studentů Slovanského gymnázia ke 150. výročí založení školy. A prázdninový Flora Film fest ve Smetanových sadech nabídne unikátní projekce populárně naučných filmů s floristickou tematikou. Říjnová podzimní etapa Flory Olomouc pak svým pojetím a názvem Zemská výstava ovoce a zeleniny naváže na původní výstavy, které se před 60 lety v Olomouci provozovaly a těšily se velké oblibě.

Do společných oslav budou zapojeny i mladší generace, a to prostřednictvím speciální Aplikace 60. „Bude spuštěna v září a je určena žákům druhého stupně základních škol. Dětem bude zobrazen virtuální prostor Výstaviště Flora, který uživatel tvoří prostřednictvím objektů a rostlin, které nakupuje z celého světa. Uživatel se stává virtuálním manažerem výstaviště a nejúspěšnější budou na konci školního roku odměněni,“ objasnila mluvčí výstaviště Michaela Nováková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.