Olomouc: Na podnikatele čeká téměř 400 milionů korun

18.03.2019 11:38

Nositel Integrovaných teritoriálních investic Olomoucké aglomerace (ITI OA) vyhlásil v březnu nové výzvy pro podnikatelské subjekty. Finanční prostředky budou čerpány prostřednictvím Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) v oblastech podpory Inovace – Inovační projekt, Aplikace a Potenciál.

Olomouc: Na podnikatele čeká téměř 400 milionů korun
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Vyhlášené výzvy jsou určeny pro podnikatele, kteří chtějí zavádět na trh nový výrobek, technologie či služby, realizovat průmyslový výzkum a experimentální vývoj či se rozhodli zavést nebo rozšířit vlastní výzkumné a vývojové kapacity,“ uvedl odpovědný náměstek Matouš Pelikán.

V rámci nově vyhlášených výzev je pro podnikatele alokováno celkem 378 milionů korun.
S dotačním programem Inovace – Inovační projekt je možné zafinancovat například technologie, stavby či software pro inovované výrobky, které se budou uvádět do výroby a následně na trh. Žadatelé mohou získat až 40 milionů korun.
U programu Aplikace jsou způsobilými výdaji zejména mzdy zaměstnanců, náklady na nástroje, přístroje, vybavení a materiál k uskutečnění průmyslového výzkumu a experimentálního vývoje. Maximální výše dotace pro podnik činí 100 milionů korun.
S programem Potenciál si může podnik pokrýt výdaje spojené s vybudováním podnikového výzkumného a vývojového zázemí či vybavení nezbytného k uskutečnění průmyslového výzkumu a vývoje. V rámci programu je možné získat až 30 milionů korun.

O finanční prostředky mohou žádat podniky splňující definici malých a středních podniků. Podporu lze poskytnout také velkým podnikům, avšak jejich projekty musí mít významný pozitivní dopad na životní prostředí anebo musí být realizovány ve spolupráci s malými a středními podniky či výzkumnou organizací. Výzvy jsou určeny pouze pro podniky, které budou své projekty realizovat na území Olomoucké aglomerace.
Žadatelé o finanční prostředky budou moci své projektové záměry předkládat do 11. prosince 2019.

„Potenciálním žadatelům bych doporučil, ať s předkládáním záměrů neotálí, jelikož se jedná o pravděpodobně poslední vyhlášené výzvy pro podnikatele v rámci tohoto programového období. Co čeká podnikatele v novém programovém období, je zatím nejisté,“ dodal Matouš Pelikán.

Integrované teritoriální investice Olomoucké aglomerace (ITI OA) jsou nástrojem EU vedoucím k podpoře územně vymezené Olomoucké aglomerace při využití finančních zdrojů z více operačních programů. ITI umožňuje regionálním subjektům v Olomoucké aglomeraci zapojení se do přípravy a realizace programu, který vede k rozvoji území na základě místního přístupu.

Více ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…