Opava: Občané podali rekordní počet Nápadů pro Opavu

16.03.2019 13:45

Třetí ročník Nápadů pro Opavu, participativního rozpočtu, prostřednictvím kterého mohou lidé veřejně soutěžit se svými projekty, a město pak ty vítězné realizuje, rozhodně bude rekordní. A to nejen díky částce 1,2 milionů korun, kterou vedení radnice pro letošek vyčlenilo. Do konce února totiž přišlo 29 přihlášek, což je mnohem více než v předchozích dvou letech.

Opava: Občané podali rekordní počet Nápadů pro Opavu
Foto: Opava
Popisek: Opava

„Mám obrovskou radost z toho, že zájem Opavanů a jejich zapojení prostřednictvím Nápadů pro Opavu roste. Je to dobré znamení, že jim není lhostejné, jak vypadá jejich okolí, a snaží se aktivně o jeho vylepšení. Pozitivní je i pestrost přihlášených projektů. Věřím, že část z nich se podaří realizovat a z Opavy bude zase o něco lepší místo k životu,“ řekla 1. náměstkyně opavského primátora Hana Brňáková, která před lety vznik Nápadů pro Opavu ještě jako opoziční zastupitelka prosadila.

V současné době se projekty zabývají pracovníci magistrátu, kteří zjišťují, zda přihlášky splňují všechny náležitosti. „Abychom Nápady mohli předložit komisi a dále je pak pustit do veřejného hlasování, musí splnit základní pravidla, tedy projekt musí být realizovatelný do částky 1,2 milionu korun na pozemku nebo budově patřící městu a to května 2020 a přihlášku musí podpisem podpořit 50 lidí. Pokud některá přihláška tyto náležitosti nesplňuje, vyzveme autora daného nápadu k doplnění. V případě, že to nedoplní, nemůžeme daný projekt pustit do hlasování,“ vysvětlila Veronika Bittová z odboru rozvoje města a strategického plánování.

Všechny projekty budou po kontrole a schválení komisí zdravého města představeny na webu www.zdravemestoopava.cz. Na stejném místě se pak bude od 1. do 31. května o jednotlivých nápadech hlasovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…