Opava: V rámci oslav 17. listopadu připravilo město soutěž

09.11.2020 8:37

Stalo se již tradicí vzpomenout v den státního svátku na oběti bojů proti nacistickému a komunistickému režimu pietní akcí na náměstí Slezského odboje a následným hudebním programem na Horním náměstí v Opavě.

Opava: V rámci oslav 17. listopadu připravilo město soutěž
Foto: Opava
Popisek: Opava

„Důsledky letošních pandemických událostí však vedly a vedou k rušení velkých akcí, kterými koncert či tradiční lampionový průvod pro rodiny s dětmi určitě jsou. Z těchto důvodů jsme se rozhodli vymyslet náhradní akci,“ uvedla Monika Štěpánková z odboru kancelář primátora.

Pietní akce v den státního svátku v 10 hodin na náměstí Slezského odboje je plánovaná, v případě přísných opatření by zástupci města pouze položili k památníku kytice. Vzpomenout na tolik důležité události našich dějin nemusíte ale jen veřejně. „Vyzýváme obyvatele Opavy, aby naše město v tento den rozsvítili. Světlo je přece nositelem naděje,“ poznamenala Monika Štěpánková a dodala, že tento symbolický akt by se měl uskutečnit 17. listopadu v 17 hodin, kdy se mohou lampiony, svíčky a světla rozsvítit na vašich balkonech, v oknech či na zahradách. „Kdo se bude chtít pochlubit ručně vyrobenými lampiony, svíčkami nebo speciálně vyrobenou světelnou ozdobou, může se navíc zapojit do soutěže,“ povzbudila organizátorka akce. Stačí 17. listopadu poslat fotku díla na e-mail: hlaska@opava-city.cz, nebo do zprávy městského facebooku. Následující den budou fotografie uveřejněny na facebooku, kde o těch nejhezčích budou moci lidé hlasovat do konce týdne. Tři snímky, které dostanou nejvíce lajků, budou oceněny. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…