Ostrava: Hodnotíme rok od zavedení opatření proti nákaze

11.03.2021 13:55

Ve středu 10. 3. 2021 proběhlo v Logistickém centru Ostrava další testování zaměstnanců firmy SMOLO CZ na nemoc COVID-19. Z 50 provedených odběrů nebyl ani jeden pozitivní. Testování probíhá souběžné s hodnocením roku od přijetí opatření proti šíření nákazy.

Ostrava: Hodnotíme rok od zavedení opatření proti nákaze
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

„Díky důsledným opatřením zavedeným ve společnosti ihned v březnu loňského roku jsme v rámci ostravské pobočky nezaznamenali ani jeden přenos mezi zaměstnanci. Dosavadní výsledky potvrzují, že ve firmě se chováme zodpovědně a snažíme se sebe a své kolegy chránit před nákazou. To znamená, že se můžeme na pracovišti cítit bezpečně, přestože rok trvající omezení a opatření jsou určitě únavná,“ hodnotí jednatel společnosti SMOLO CZ David Melichar.

Skupina SMOLO přijala už v březnu loňského roku přísná opatření, aby zamezila přenosu nákazy mezi zaměstnanci. Náklady na proticovidová opatření v rámci nákupu osobních ochranných prostředků, dezinfekce společných prostor a kabin aut, pronájem vybavených buněk na převlékárny a šatny, přišly skupinu na zhruba půl milionů korun.

„Kromě klasických opatření jsme rozdělili řidiče a popeláře do skupin, a upravili harmonogram tak, aby jednotlivé čety vůbec nepřišly navzájem do styku,“ doplňuje David Melichar.

Skupina SMOLO CZ má na starosti nejen odpadové hospodářství obcí na Ostravsku a Opavsku a na Třinecku, ale také průmyslové odpady. Provozuje dotřiďovací linky, sběrné dvory a skládku odpadu.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

10:28 Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

V pátek 3. května se slavnostně otevře nové vlakové nádraží včetně budovy dopravního terminálu. Zatí…