Ostrava: Samet v street-artovém podání

07.11.2019 8:32

Ve spolupráci s místním umělcem Nikolou Khomou Vavrousem připravuje město Ostrava 8. 11. street-artový happening. Jde o jednu z mnoha akcí, kterými si Ostrava po celý podzim v rámci projektu SametOVA!!! připomíná 30. výročí sametové revoluce. Tentokrát však v ulicích nebudou zvonit klíče, ale štěrkat spreje.

Ostrava: Samet v street-artovém podání
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Na ploše velké asi 3 x 80 metrů budou místními umělci předem připraveny kontury nápisu Svoboda, ta je k nezaplacení!!! Tato písmena pak mohou jednotliví zájemci či skupiny občanů vybarvovat a designovat. Street-artový happening proběhne na oplocení bývalého dolu Jindřich na ulici Nádražní v Ostravě, v pátek 8. 11. od 8.00 do cca 17.00 hodin.

Téma svobody si každý pojme po svém. Výsledek bude celistvý a zároveň bude každé písmeno originálním vyjádřením, co pro daného tvůrce znamená svoboda. Happeningu se mohou zúčastnit školy, spolky, kluby, rodiny, parta přátel nebo i kolemjdoucí jednotlivci. Na místě budou k dispozici sprejové barvy mnoha odstínů, akrylové barvy a potřebné příslušenství.

Všem účastníkům se bude věnovat speciální tým umělců v čele s Nikola Khomou Vavrousem: „Osobně vnímám demokracii jako formu společného soužití, která pro své udržení rozhodně vyžaduje zodpovědnost a tím umožňuje člověku naplno rozvíjet svůj potenciál, ducha a reagovat na svět okolo sebe, tím může člověk rozkvétat, pracovat na sobě a tak obohacovat svět. To, že se sejdou různé profese i generace a společně vytvoříme dílo ve veřejném prostoru, a to bez cenzury, je dar, který je v kontextu dějin výjimkou a já jsem za to nesmírně vděčný."

V případě nepříznivého počasí se akce přesouvá na sobotu 9. 11. Pro více informací sledujte událost na FB s názvem: Svoboda, ta je k nezaplacení!!! Link ZDE. Přesné určení místa na mapě ZDE.

Další informace o akcích pořádaných v rámci projektu SametOVA!!! jsou k dispozici ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…