Otrokovice: Karfíkova skluzavka bude mít své čestné místo

25.07.2021 7:35

a Městském koupališti Otrokovice slouží dětem již dlouhá léta skluzavka, jejíž podobu navrhl významný architekt Vladimír Karfík.

Otrokovice: Karfíkova skluzavka bude mít své čestné místo
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Po ukončení letní sezony bude koupaliště uzavřeno a začne se s jeho rekonstrukcí. V reakci na časté dotazy obyvatel sdělujeme, že historicky cenná skluzavka bude přemístěna na čestné místo v areálu koupaliště.

Stávající skluzavka již nesplňuje aktuální bezpečnostní normy, takže bude nahrazena novou. „Obyvatelé Otrokovic a okolí se ale začali obávat, že bude znehodnocena a definitivně odstraněna. Ubezpečuji, že se ji co nejšetrněji pokusíme přemístit na nově určené místo, které bude oploceno a již nebude sloužit k užívání. Chceme ji na koupališti uchovat jako památku na architekta Vladimíra Karfíka, který se v Otrokovicích podílel na mnoha stavbách,“ uvedla starostka města Hana Večerková.

Vladimír Karfík byl v letech 1930–1946 vedoucím projekčního oddělení firmy Baťa ve Zlíně. Patřil k výrazným postavám na poli české a slovenské moderní architektury 20. století. Na podobě Otrokovic se od poloviny třicátých let podílel několika stavbami: dvěma školami (1935 a 1937), Společenským domem (1936), obchodním domem (1936), činžovním bytovým domem (1937), koupalištěm (1938) a v letech 1935 – 1939 letištěm.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…