Otrokovice: Letos poprvé bude na náměstí vánočně nazdoben živý strom

16.11.2020 7:35

Přibližně před dvaceti lety byl na náměstí před Otrokovickou BESEDOU vysazen jehličnatý strom, aby až vyroste, byl každoročně zdoben a tvořil součást vánoční atmosféry v našem městě.

Otrokovice: Letos poprvé bude na náměstí vánočně nazdoben živý strom
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Vedení města rozhodlo, že asi desetimetrová jedle kavkazská bude letos poprvé ozdobena baňkami a svítidly a nebude nutné vyhledávat vhodný strom, který by byl usazen doprostřed náměstí. Stejně jako v minulém roce se obyvatelé a návštěvníci Otrokovice mohou těšit na světelnou výzdobu v květináčích na náměstí a svítidla na sloupech veřejného osvětlení. Ve městě bude tradičně rozmístěna světelná výzdoba a nasvíceny další dva stromy na Bahňáku a v Kvítkovicích. Vánoční výzdoba bude v Otrokovicích, stejně jako v uplynulých letech, do Tří králů.

Anketa

Je v České republice zbytečně moc restaurací?

80%
20%
hlasovalo: 13086 lidí

V současné době probíhá instalace osmdesáti kusů vánočních ozdob na sloupech veřejného osvětlení. „Kromě živého stromu máme připravenu na letošní rok ještě jednu novinku. Dvě stě metrů dlouhými světlenými led řetězy s šestnácti sty diodami budou nově ozdobeny i listnaté stromy (jerlíny japonské) před Otrokovickou BESEDOU, kdy pomalu blikající žárovky utvoří kouzelnou vánoční atmosféru na náměstí,“ uvedl jednatel Technických služeb Otrokovice Vladimír Plšek. Doplnil, že na pořízení nových ozdob a oprav těch stávajících byla vynaložena částka ve výši přibližně 50 tisíc korun.

Kdy a v jakém rozsahu se letos v Otrokovicích uskuteční Rozsvícení vánočního stromu, bude vedení města rozhodovat po ukončení nouzového stavu a podle aktuální situace související s šířením nemoci covid-19.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

10:29 Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

Z loňského finančního vypořádání rozpočtu města má Hradec Králové přebytek volných zdrojů více než 2…