Otrokovice: Na Trávníkách začala výstavba skateparku

12.11.2020 7:34

Přibližně sedm měsíců by měla trvat výstavba nového skateparku na Trávníkách. Nový areál se buduje v části za dětským dopravním hřištěm. Skatepark bude mít veřejný charakter a bude sloužit ke sportu a relaxaci široké veřejnosti.

Otrokovice: Na Trávníkách začala výstavba skateparku
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

„Jelikož se se stavbou začíná na podzim, není jisté, zda klimatické podmínky dovolí stavět nepřetržitě. Pokud by nepříznivé počasí bránilo plánovanému harmonogramu prací v souladu s technologickými postupy a technickými předpisy, musela by se práce na nezbytně nutnou dobu přerušit, a tím by se prodloužila sedmiměsíční doba výstavby,“ upozornil Erik Štábl z odboru rozvoje města.

Celý prostor je nazván Free-time zóna Otrokovice – Trávníky. Nyní se jedná o první etapu výstavby skateparku. „Skatepark není určen jen pro jízdu na skateboardu, ale i na speciálním kole typu bmx a koloběžkách,“ upřesnil Erik Štábl.

V dalších etapách bude realizováno hřiště pro parkour (cvičení těla) a rekonstruován pump-track, tj. terénní cyklistická dráha. Celý prostor tak bude dotvářet víceúčelový sportovní areál v části Trávníky.

„Ne každý sportovně založený člověk má potřebu se organizovat ve sportovním oddílu. Na základě průzkumu v rámci přípravy plánu rozvoje sportu v Otrokovicích jsme zareagovali na prosby dětí, mládeže ale i dospělých, kteří by freetimeové hřiště uvítali. Myslím, že skate park a další plánované sportoviště vhodně doplní nabídku sportovních aktivit v našem městě. Free-time zóna bude určena k odpočinku nebo pro sportovní činnost ve volném čase, který přináší člověku fyziologické zotavení, psychické uvolnění a vnitřní uspokojení, obohacuje jeho intelekt a přispívá k růstu osobnosti. Rovněž možnost sportovního vyžití ve volném čase předchází kriminalitě mládeže. Věřím, že bude stejně jako ostatní otrokovická sportoviště hojně navštěvována,“ uvedla starostka města Hana Večerková.

Otrokovickou radnici vyjde výstavba Free-time zóny Otrokovice – Trávníky přibližně na 6, 7 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

19:27 Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

Krytý bazén na krajské Střední škole řemesel ve Frýdku-Místku potřebuje nutnou rekonstrukci. Radnice…