Pardubice: Bazén bude mít brzy své základy

27.08.2018 20:38

Pětadvacetimetrový bazén, který má vyrůst v prostoru mezi pardubickým aquacentrem a Ideonem, bude mít brzy své základy. Veškeré bourací práce na staveništi jsou hotovy, firma Strabag, jež má pro město bazén postavit, minulý týden začala s vrtáním pilot.

Pardubice: Bazén bude mít brzy své základy
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Předpokládáme, že vrtání pilot bude dokončeno během tohoto týdne, poté dojde k pokládce základové desky a následně ke stavbě monolitické železobetonové konstrukce, jež bude sloužit jako osazení nového nerezového bazénu,“ podotýká vedoucí odboru majetku a investic Jaroslav Hruška. V rámci pravidelné roční údržby aquacentra bude navíc provoz areálu od dnešního dne až do 9. září zastaven, stavbaři tak tento termín využijí k vybudování takzvané mezistěny. Ta by měla stávající budovu plaveckého areálu v místě, kde se nachází padesátimetrový bazén, oddělovat od staveniště do doby, než bude nový pětadvacetimetrový bazén dokončen. „Jsem rád, že byla učiněna tato dohoda se stavební firmou a mezistěna bude vybudována v době výluky. Doufám, že práce budou včas ukončeny a v září budeme moci spustit bez omezení plaveckou výuku,“ uvedl ředitel aquacentra Jiří Vysoudil.

Nový pětadvacetimetrový bazén by využívala totiž i plavecká škola. „Tím by se v padesátimetrovém bazénu a zóně aqua uvolnilo místo pro veřejnost. Z kapacitních důvodů tak považujeme výstavbu bazénu jako nutnou, proto je na realizaci této přístavby z městského rozpočtu vyčleněna částka 65 milionů korun včetně DPH,“ dodává náměstkyně primátora zodpovědná za investice a územní plánování Helena Dvořáčková s tím, že uživatelé budoucího bazénu budou využívat stávající zázemí aquacentra, čímž dojde i k minimálnímu navýšení personálu.

Práce na staveništi byly zahájeny začátkem července a trvat by měly zhruba do poloviny příštího roku. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

7:37 Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

Mechanismy Technických služeb (TS) města Vsetína již uklízí cesty a chodníky po skončené zimě. V úte…