Pardubice: Bazén bude mít brzy své základy

27.08.2018 20:38

Pětadvacetimetrový bazén, který má vyrůst v prostoru mezi pardubickým aquacentrem a Ideonem, bude mít brzy své základy. Veškeré bourací práce na staveništi jsou hotovy, firma Strabag, jež má pro město bazén postavit, minulý týden začala s vrtáním pilot.

Pardubice: Bazén bude mít brzy své základy
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Předpokládáme, že vrtání pilot bude dokončeno během tohoto týdne, poté dojde k pokládce základové desky a následně ke stavbě monolitické železobetonové konstrukce, jež bude sloužit jako osazení nového nerezového bazénu,“ podotýká vedoucí odboru majetku a investic Jaroslav Hruška. V rámci pravidelné roční údržby aquacentra bude navíc provoz areálu od dnešního dne až do 9. září zastaven, stavbaři tak tento termín využijí k vybudování takzvané mezistěny. Ta by měla stávající budovu plaveckého areálu v místě, kde se nachází padesátimetrový bazén, oddělovat od staveniště do doby, než bude nový pětadvacetimetrový bazén dokončen. „Jsem rád, že byla učiněna tato dohoda se stavební firmou a mezistěna bude vybudována v době výluky. Doufám, že práce budou včas ukončeny a v září budeme moci spustit bez omezení plaveckou výuku,“ uvedl ředitel aquacentra Jiří Vysoudil.

Nový pětadvacetimetrový bazén by využívala totiž i plavecká škola. „Tím by se v padesátimetrovém bazénu a zóně aqua uvolnilo místo pro veřejnost. Z kapacitních důvodů tak považujeme výstavbu bazénu jako nutnou, proto je na realizaci této přístavby z městského rozpočtu vyčleněna částka 65 milionů korun včetně DPH,“ dodává náměstkyně primátora zodpovědná za investice a územní plánování Helena Dvořáčková s tím, že uživatelé budoucího bazénu budou využívat stávající zázemí aquacentra, čímž dojde i k minimálnímu navýšení personálu.

Práce na staveništi byly zahájeny začátkem července a trvat by měly zhruba do poloviny příštího roku. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…