Pardubice: Nabídka startovacích bytů bude zveřejněna v první polovině ledna

01.01.2016 15:29

Startovací bydlení je určeno mladým ekonomicky aktivním dospělým do 30 let, rodinám i jednotlivcům, kteří mají potřebu osamostatnit se od rodičů, postavit se na vlastní nohy a nastartovat svojí kariéru. Za cenově zvýhodněné nájemné po dobu 4 let budete mít šanci si za ušetřené peníze spořit na zajištění vlastního budoucího bydlení. Startovací byty jsou určeny i těm, kteří nemají trvalé bydliště v Pardubicích, ale chtěli by se v našem městě usadit.

Pardubice: Nabídka startovacích bytů bude zveřejněna v první polovině ledna
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Nabízet budeme malometrážní byty 1+0, 1+1 nebo 2+1 ve standardu (podlahové krytiny, sanitární zařízení, WC, koupelna s vanou či sprchovým koutem a umyvadlem, malby bílé, kuchyňská linka, sporák, příp. dvou plotýnkový vařič) bez nábytku připravené k nastěhování v ulicích Sokolovská 2721, 2731, Bělehradská 379 a Havlíčkova 84.

Spouštíme Startovací bydlení pro mladé. Na stránkách města ZDE se dozvíte všechny potřebné informace k získání startovací bytu, prozatím si zde můžete přečíst, jaké podmínky je potřeba splnit, abyste si na startovací byt mohli podat žádost.

Nabídku bytů plánujeme zveřejnit v první polovině ledna 2016 a výběr žádostí začátkem února. Sledujte tuto stránku, kde se dozvíte vše potřebné.

Kdo může žádat

- Žádost o startovací byt si mohou podat jednotlivci, nesezdané páry, manželé či registrovaní partneři bez podmínky trvalého bydliště v Pardubicích.

- Žadatel musí splňovat v den podání žádosti věkovou hranici 18 – 30 let.

- U partnerů platí, že jeden z páru musí splňovat věkovou kategorii 18 – 30 let, druhý z páru může být starší 30 let, ale celkový součet věku partnerů nesmí přesáhnout 65 let. Žadatel není dlužníkem vůči městu. Prokázání bezdlužnosti budou žadatelé dokládat v žádosti potvrzením od:
-- Úřadu městského obvodu – poplatky za svoz komunálního odpadu, poplatky za psa a přestupky - platí pouze pro trvalé bydliště v Pardubicích.
-- Magistrátu města Pardubic, odbor ekonomický, oddělení daní a daňových pohledávek - platí pro všechny žadatele - jedná se o dluhy na městské policii, oddělení přestupků, dopravy, životního prostředí, živnostenského a stavebního úřadu.
-- Dopravního podniku města Pardubic – platí pro všechny žadatele – neuhrazené pokuty.
-- Magistrátu města Pardubic, odbor majetku a investic - oddělení správy bytových domů a nebytových prostor - platí pouze pro žadatele s trvalým bydlištěm v Pardubicích – dluhy za nájemné v městských bytech.

- Žadatel není v den podání žádosti vlastníkem nemovitosti určené k bydlení. K žádosti bude povinná příloha – výpis z katastru nemovitostí, který nesmí být v den podání žádosti starší 14 dní.

Žadatel je ekonomicky aktivní, je zaměstnán nebo je samostatně výdělečně činný. Příjem alespoň jednoho z žadatelů nesmí klesnout pod hranici 16.000Kč hrubého za měsíc.

- Do příjmu se nezapočítávají dávky státní sociální podpory ani hmotné nouze.

- Příjem žadatel doloží potvrzením od zaměstnavatele u zaměstnanců a u podnikatelů daňovým přiznáním. K žádosti budou žadatelé dokládat výpis ze zdravotního pojištění, na kterém nesmí být evidován pojišťovnou dluh.

- Nájemní smlouva bude uzavírána na dobu 4 let bez možnosti prodloužení.

- Nájemník může program v průběhu 4 let kdykoliv opustit, nebude mít však možnost si podat znovu žádost. Výpovědní doba bude nastavena na 3 měsíce.

- Po uplynutí 4 let budou mít nájemníci povinnost byt řádně odevzdat.

- První 3 roky programu budou nájemníci platit zvýhodněné nájemné 50 Kč/m2/měsíc + energie a poslední čtvrtý rok programu bude částka navýšena na 80 Kč/m2/měsíc + energie.

- Žadatel si bude moci podat pouze jednu žádost na jeden konkrétní byt, který si vybere předem z nabídky volných bytů určených ke startovacímu bydlení.

- Neúspěšní žadatelé (nebudou vylosováni, ale splňují formální náležitosti) si mohu podat žádost opakovaně.

- U každého vylosovaného žadatele, který nemá trvalé bydliště v Pardubicích, bude zajištěno prostřednictvím souhlasu vlastníka nové trvalé bydliště na adrese bytu, o který si žádal a to ještě před podpisem nájemní smlouvy. V případě, že nebude s tímto postupem žadatel souhlasit a nebude si chtít na adrese bytu zřídit trvalé bydliště, nebude s ním podepsána nájemní smlouva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Dronaři vylepšili aplikaci mapující dopravní nehody, nově ji nasnímají ve 3D

16:09 Plzeň: Dronaři vylepšili aplikaci mapující dopravní nehody, nově ji nasnímají ve 3D

S ještě lepší aplikací, mapující dopravní nehody, přišli plzeňští dronaři. Crash Inspektor, jak se v…