Pardubice: Piloti budou na letišti cvičit noční lety

28.08.2018 20:16

Centrum leteckého výcviku LOM Praha s.p. bude na pardubickém letišti nacvičovat noční lety. Dva vrtulníky Mi-17 zde budou během září vzlétat mezi 22:00 a 23:00 hodinou a přistávat nejpozději ve 2:00 hodiny ranní. Důvodem mimořádných nočních letů je dvouměsíční výluka, která letiště čeká v měsících říjnu a listopadu.

Pardubice: Piloti budou na letišti cvičit noční lety
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Omlouváme se, ale jsme nuceni reagovat na skutečnost, že během října a listopadu bude provoz na pardubickém letišti z důvodu výluky zastaven. Abychom dostáli svým závazkům a dokončili výcvik mladých pilotů, musíme navýšit počet letů v září. Lety nad pardubickým letištěm budou omezeny na start mezi 22:00 a 23:00 hodinou, přistání jsou plánována nejpozději do 2:00 hodin,“ informuje ředitel CLV/LOM Praha s.p. Jaroslav Špaček.

„Prověřovali jsme i další možnosti toho, jak lety odcvičit na jiném letišti. Bohužel všechny ostatní varianty jsou pro nás, zejména z hlediska dopravy techniky, zajištění personálu či certifikace jiných letišť, náročné, lépe řečeno nemožné,“ dodává Jaroslav Špaček s tím, že obyvatele okolních obcí pak vzhledem k výluce čeká dvouměsíční klid.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

7:37 Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

Mechanismy Technických služeb (TS) města Vsetína již uklízí cesty a chodníky po skončené zimě. V úte…