Pardubice: Piloti budou na letišti cvičit noční lety

28.08.2018 20:16

Centrum leteckého výcviku LOM Praha s.p. bude na pardubickém letišti nacvičovat noční lety. Dva vrtulníky Mi-17 zde budou během září vzlétat mezi 22:00 a 23:00 hodinou a přistávat nejpozději ve 2:00 hodiny ranní. Důvodem mimořádných nočních letů je dvouměsíční výluka, která letiště čeká v měsících říjnu a listopadu.

Pardubice: Piloti budou na letišti cvičit noční lety
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Omlouváme se, ale jsme nuceni reagovat na skutečnost, že během října a listopadu bude provoz na pardubickém letišti z důvodu výluky zastaven. Abychom dostáli svým závazkům a dokončili výcvik mladých pilotů, musíme navýšit počet letů v září. Lety nad pardubickým letištěm budou omezeny na start mezi 22:00 a 23:00 hodinou, přistání jsou plánována nejpozději do 2:00 hodin,“ informuje ředitel CLV/LOM Praha s.p. Jaroslav Špaček.

„Prověřovali jsme i další možnosti toho, jak lety odcvičit na jiném letišti. Bohužel všechny ostatní varianty jsou pro nás, zejména z hlediska dopravy techniky, zajištění personálu či certifikace jiných letišť, náročné, lépe řečeno nemožné,“ dodává Jaroslav Špaček s tím, že obyvatele okolních obcí pak vzhledem k výluce čeká dvouměsíční klid.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…