Pelhřimov: Seniorům se bude na Zámečku žít zase o něco lépe

03.07.2017 21:03

Dům s pečovatelskou službou Zámeček na Dolnokubínské ulici v Pelhřimově nabízí svým uživatelům od úterý 27. června lepší a příjemnější prostředí.

Pelhřimov: Seniorům se bude na Zámečku žít zase o něco lépe
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Právě v tento den byly totiž slavnostně otevřeny prostory hygienického zázemí pro klienty, místnost pro pečovatelky včetně sociálního zařízení a společenská místnost, které prodělaly důkladnou rekonstrukci. Ta trvala přibližně dva a půl měsíce a náklady činily zhruba 1 650 000 korun s DPH.

Tato oprava ale není jedinou změnou k lepšímu, kterou letos Zámeček absolvuje. Jak uvedli v úterý při slavnostním otevření nových prostor místostarosta Pelhřimova Josef Koch a  ředitelka Domova pro seniory Pelhřimov (DpsP) Petra Kratochvílová, celková investice, s kterou se letos počítá v souvislosti s opravami v DPS Zámeček, činí zhruba 6 miliónů. V tom je zahrnuta kromě už zmíněné rekonstrukce ještě oprava kotelny, která proběhla už dříve, a dále plánovaná výměna oken.

Místostarosta Josef Koch dále ocenil, že senioři se v Zámečku rádi scházejí a aktivně tráví  svůj volný čas. Pochválil vstřícnost města, které vnímá potřeby seniorů a přikládá velkou důležitost investičním akcím v objektech, jako je právě Zámeček nebo domov pro seniory. „Mám radost, že se podařilo tuto akci zrealizovat v takovéto kvalitě a že se k ní přistoupilo opravdu „zgruntu“ a důsledně. Že se pouze neopravovalo, ale vytvořily se i nové a větší prostory. Přeji vám, aby se vám tady líbilo a abyste z těch prostor měli radost,“ řekl místostarosta, který na závěr poděkoval přítomným zástupcům hospodářského, investičního i sociálního odboru MěÚ Pelhřimov, ředitelce DpsP a všem, kteří se na realizaci celé akce podíleli. K poděkování městu Pelhřimov se připojila i ředitelka DpsP Petra Kratochvílová. „Můžu říci ze zkušenosti, že málokteré město srovnatelné velikosti má tak širokou nabídku sociálních služeb jako Pelhřimov. Pelhřimov je na špici v Kraji Vysočina v tom, kolik dává peněz na sociální služby,“ uvedla.

Setkání, kterého se účastnilo kromě zmíněných zástupců města Pelhřimova a pracovnic  Zámečku několik desítek klientů pečovatelské služby a členové Klubu důchodců, pak pokračovalo tancem a zábavou při hudbě „Zámecké kapely“ a občerstvením.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…