Písek: Chatu Živec po rekonstrukci si prohlédne veřejnost

09.11.2019 13:49

Chata Živec má za sebou rozsáhlou rekonstrukci. Výsledek zhruba rok trvajících stavebních prací si bude moci prohlédnout i veřejnost.

Písek: Chatu Živec po rekonstrukci si prohlédne veřejnost
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Den otevřených dveří za účasti zástupců města, projekční kanceláře i zhotovitele se zde bude konat 20. listopadu 2019 od 14 do 18 hodin. Rekonstrukci provedla firma INVESSALES, s. r. o., podle projektu zpracovaného píseckým ateliérem Racek.

„Úpravy vycházejí z původního prvorepublikového vzhledu. Barevnost fasád, umístění a členění oken v přízemí ctí jejich někdejší podobu. Novodobá nástavba je obložena dřevěným fasádním obkladem s šedou lazurou, která barevně koresponduje s dalšími prvky na fasádě a tím opticky snižuje výšku objektu. Použitá barevnost i materiály kromě návaznosti na prvorepublikový vzhled zároveň splňují současné požadavky na kvalitu a trvanlivost. Uvnitř objektu byl zachován původní provoz ubytování a stravování, ale stavebně byla chata upravena s ohledem na současné požadavky komfortu, hygieny a bezpečnosti,“ uvádí projektantka Kamila Chmelíková.

Klub československých turistů otevřel v Píseckých horách chatu ještě pod původním názvem „U Moře lesů“ před více než osmdesáti lety. Od té doby zůstávala, kromě dílčích stavebních úprav, vzhledově stejná. První větší rekonstrukce byla provedena v osmdesátých letech minulého století, kdy došlo ke zvýšení budovy o jedno podlaží. Tehdejším vlastníkem byl podnik ČSAD Praha Vršovice.

Druhou, nyní právě dokončenou, rekonstrukci za 16,6 milionu korun bez DPH zaplatilo město Písek, které chatu vlastní od roku 1995. „Zatím ještě nebyl vybrán budoucí provozovatel,“ doplňuje Milena Hladíková z odboru správy majetku. „Po rekonstrukci je zde ubytovací kapacita 26 osob, do restaurace se vejde 80 hostů. Každý pokoj či apartmán má vlastní hygienické zařízení. Objekt je vybavený základním inventářem a nově také bezbariérově přístupný.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ježkovy oči získaly další dvě ocenění

10:23 Jihlava: Ježkovy oči získaly další dvě ocenění

V soutěži Radniční oko, které pořádá Sdružení vydavatelů radničních zpravodajů ČR, získaly jihlavské…