Písek: Do „Kvetoucího města“ se zapojí 130 občanů, dostanou substrát na výsadbu květin

13.04.2019 9:37

Už bezmála 130 obyvatel Písku se přihlásilo do akce Kvetoucí město. Svá okna a balkony vyzdobí květinami, přičemž si mohou květináče a truhlíky nechat naplnit v městské zahradě substrátem zdarma.

Písek: Do „Kvetoucího města“ se zapojí 130 občanů, dostanou substrát na výsadbu květin
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„Přihlášky přijímáme do 15. dubna a od toho dne po celý týden až do soboty 20. dubna, kromě Velkého pátku, si mohou přihlášení občané donést do městského zahradnictví v Hradišťské ulici osazovací nádoby, které jim naplníme kvalitním volně loženým zahradním substrátem. Připraveno ho bude 60 kubíků,“ informuje Miloslav Šatra, vedoucí odboru životního prostředí.

Substrát se bude vydávat v pondělí a ve středu od 12 do 18 hodin, v úterý a ve čtvrtek od 7 do 14:30 hodin. V sobotu od 8 do 12 hodin. Upozorňujeme, že na Velký pátek, kdy je státní svátek, je zavřeno.

„Potěšil nás zájem, který Písečané o akci na zkrášlení města projevili. V příštích letech bychom v ní chtěli pokračovat. Plánujeme její rozšíření třeba o sazenice letniček zdarma,“ dodává místostarosta Ondřej Veselý.

Pokud se někdo chce ke Kvetoucímu městu ještě přidat, může tak učinit podáním písemné přihlášky s uvedením jména a adresy trvalého bydliště (v Písku). Přihlášky přijímá odbor životního prostředí nejpozději do 15. dubna 10 hodin dopoledne. E-mailový kontakt: zp@mupisek.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…