Písek: Dotkni se Písku a Pískoviště se přesouvají na srpen, sochy budou tradičně v květnu

07.03.2021 18:05

Program oslav 777. narozenin města Písku, který loni nebylo možné v plné míře zrealizovat, pokračuje i v roce 2021. Vzhledem k pandemii byly pro letošek stěžejní akce přesunuty ze svých obvyklých jarních termínů na poslední srpnový víkend. V pátek 27. a sobotu 28. srpna se uskuteční slavnost Dotkni se Písku, v neděli 29. srpna pak festival Pískoviště. V tradičním květnovém termínu se budou na náplavce řeky Otavy realizovat sochy z písku.

Písek: Dotkni se Písku a Pískoviště se přesouvají na srpen, sochy budou tradičně v květnu
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Program „Dotkni se Písku“ 2021 proběhne v Palackého sadech, kde Centrum kultury města Písku připravuje řadu vystoupení jako např. zpěvačky Lenny, skupin Poletíme?, Hodiny, Prague Rhytm Kings či píseckých kulturních souborů Písečan, Louisiana a Písecký komorní orchestr. Vedle historického programu jsou naplánována také divadelní představení a besedy s hosty ve vnitrobloku Divadla Fráni Šrámka. V zahradě kulturního domu se představí další písecké a regionální hudební a taneční skupiny. Využito bude i atrium Městské knihovny Písek, mj. pro křest nově připravované knihy „Písek – řeka vypravuje“.

Anketa

Má vláda Andreje Babiše dovládnout do voleb?

85%
15%
hlasovalo: 20036 lidí

Garantem akce „Pískoviště“ je písecká Sladovna. Organizátoři chystají na neděli 29. srpna program pro rodiny s dětmi. Jeho páteří bude zážitkové putování v okolí řeky Otavy. Na cestě budou účastníci prostřednictvím interaktivních hudebních, výtvarných či divadelních zastavení hledat spojitosti mezi městem Písek a jeho vodním tokem. Program doplní divadelní a hudební vystoupení včetně představení „Uvízlí v Písku“ divadla Continuo. Těšit se můžeme také na závod robotických vozítek „Robotem rovně aneb autíčka v parku“.

Obří sochy z písku budou v květnu na náplavce tvořit sochaři Jiří Kašpar a Josef Faltus. Sochy se budou vázat k 777. výročí města a představí město Písek mytopoetickou formou. Otevření galerie pod širým nebem je naplánováno na pátek 21. května. Na koncepci soch se podílí hlavní dramaturg Pískoviště Tomáš Žižka, a i proto se tato díla stanou součástí dobrodružné hry, kterou budou moci zájemci volně absolvovat po celé léto. Dokončením příběhu této bojovky bude právě Pískoviště o poslední srpnové neděli.

Všechny akce budou vždy přizpůsobovány aktuálním možnostem a platným opatřením. Informace k programu budou zveřejňovány ZDE a ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…