Písek: Jasan v Palackého sadech se podařilo zachránit

14.02.2020 20:21

Orkán, který se v pondělí přehnal přes naše území měl za následek také rozlomení jasanu před restaurací U Reinerů v Palackého sadech.

Písek: Jasan v Palackého sadech se podařilo zachránit
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Na sociálních sítích to vzbudilo poměrně velký rozruch mezi obyvateli města, kteří poškození jasanu považovali za konec stromu a jeho nevratnou ztrátu. Jasan je velmi oblíbený díky kruhové lavičce, která v létě poskytuje posezení a odpočinek ve stínu koruny.

jasan

„Hned druhý den jsem se u jasanu sešel s pracovníky městských služeb a hledali jsme možnosti jeho záchrany. Místo kácení jsme přistoupili k ošetření, kdy vylomená část byla odborně začištěna a ošetřena stromovým balzámem. Zbylou část koruny jsme zredukovali tak, aby se lépe vyrovnala s provedeným zásahem a strom zůstal stabilní. Věřím, že jasan na zásah dobře zareaguje a jeho perspektiva na stanovišti se prodlouží alespoň o pár následujících let, kdy bude dál poskytovat stín k příjemnému posezení,“ říká Ondřej Kofroň, koordinátor městské zeleně z odboru životního prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…