Písek: Stavbu lávky pohlídají kamery

14.07.2018 21:10

Staveniště kolem vznikající lávky, která spojí břehy Otavy mezi Václavským předměstím a Hradištěm, nenechalo klidným neznámého vandala. Ten posprejoval část budované nástupní rampy.

Písek: Stavbu lávky pohlídají kamery
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

„Betonové části rampy budou ještě stavebně upravovány, způsobená škoda je proto zanedbatelná. Abychom však zabránili dalšímu porušování zákazu vstupu na staveniště, domluvili jsme se se zhotovitelem na instalaci kamer,“ informuje stavební technik Rudolf Koraba z odboru investic a rozvoje.

Stavba lávky z ateliéru píseckého rodáka Josefa Pleskota byla oficiálně zahájena letos v únoru. V červnu se začala budovat také navazující cyklostezka a chodník. Městu Písek se na ni podařilo získat dotaci ve výši bezmála 20 milionů korun z Integrovaného regionálního operačního programu. Dotační prostředky pokryjí 90 procent způsobilých výdajů na cyklostezku a chodník a přes 14 procent výdajů na lávku.

Výstavbu nevšední dvouramenné lávky s mezipodestou za 48 milionů korun provádí firma Metrostav a hotovo by mělo být na podzim. Jeden a půl kilometru dlouhou cyklostezku, jejíž součástí je také chodník a úprava okolní zeleně, zhotoví rovněž Metrostav za 11,7 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Za Žateckým pokladem

16:31 Žatec: Za Žateckým pokladem

Regionální muzeum nabízí zábavu i dobrodružství v nové aplikaci.