Písek bude v obnově dětských hřišť pokračovat i v roce 2012

22.02.2012 18:30

I v roce 2012 bude město Písek pokračovat v rekonstrukcích dětských hřišť a koutků podle dlouhodobé Koncepce obnovy dětských hřišť.

Písek bude v obnově dětských hřišť pokračovat i v roce 2012
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

V letošním roce jsou na řadě dva dětské koutky na sídlišti Jih a jeden až dva koutky na sídlišti Logry. Ve spolupráci s osadním výborem Sv. Václav bude také doplněno stávající dětské hřiště ve Strakonické ulici. V rozpočtu města na letošní rok je pro tyto účely vyčleněna částka 1,6 mil Kč, dalších 400 tis. bude investováno do pravidelné údržby a správy hřišť na území města. Město Písek také letos opakovaně žádá o příspěvek z grantu Oranžové hřiště Nadace ČEZ pro vybudování většího sportovně zaměřeného hřiště pro dorůstající mládež v okrajové části sídliště Jih.

Pracovní skupina Za hřiště pod vedením místostarostky města Mgr. Hany Rambousové srdečně zve občany města Písku na veřejné projednání plánované obnovy výše uvedených dětských hřišť, které se uskuteční v pondělí 26. března 2012 od 16.30 hod. v zasedací místnosti Městského úřadu v Budovcově ul. 207 v Písku. Obyvatelé jednotlivých lokalit mohou také vyjádřit své názory a požadavky v této věci prostřednictvím anketního lístku, který je součástí tohoto čísla Zpravodaje města. Podle shromážděných požadavků bude vypsáno výběrové řízení na zhotovitele dětských hřišť s přesnou technickou specifikací. Požadována bude zejména vysoká odolnost a trvanlivost herních prvků, ale také nápaditost a vhodné zasazení do daného místa. Výběr zhotovitele formou výběrového řízení se v uplynulých letech osvědčil. V roce 2011 podalo své nabídky na obnovu hřiště v Otavské ulici a v parku Na Sadech 19 respektive 13 firem. Veškeré podrobnosti k výběrovým řízením bude možné nalézt na internetových stránkách města pod odkazem výběrová řízení – veřejné zakázky.

V rámci rozšíření nabídky volnočasových aktivit dětí a mládeže ve městě dojde i v letošním roce s nastávajícím jarním obdobím k postupnému zpřístupňování hřišť v areálech základních škol v Písku pro širokou veřejnost. Občané města o tom budou včas informováni prostřednictvím Zpravodaje města a webových stránek města i jednotlivých škol. V loňském roce se toto rozšíření volnočasové aktivity setkalo s velkým ohlasem a vzhledem k tomu, že do úpravy hřišť v základních školách byly vloženy nemalé finanční prostředky, byla by určitě škoda, aby k jejich užívání docházelo pouze v rámci vyučování. Pro veřejnost budou i v letošním roce připravena k pronájmu hřiště na ZŠ J. K. Tyla, ZŠ E. Beneše, ZŠ J. Husa a ZŠ T. G. Masaryka. Ta se otevřou v závislosti na počasí v jarních měsících. Přehled pronajímaných hřišť, vč. cen a jejich specifikace, je zveřejněn na webových stránkách města – pod odborem školství a kultury - a samozřejmě i na webových stránkách samotných škol (pronájmy tělocvičen a hřišť). Z uvedeného rozpisu je vždy vidět, které hodiny jsou volné a lze si je tedy zamluvit. Na internetu najdete i telefonní číslo pracovníka, který je zodpovědný za provoz hřiště.

 

Obdobným způsobem fungují i sportoviště, která jsou ve správě Městských služeb, např. atletický stadion.

 

V současné době má město Písek ve svém majetku 28 dětských hřišť, do jejichž vybudování a obnovy investovalo v posledních letech více jak 12 mil Kč. Takto vynaložené prostředky jsou jistě dobrou investicí, díky níž se podařilo zlepšit bezpečnost a celkový stav dětských hřišť v našem městě a přispět tak k rozšíření nabídky zejména pro rodiče s dětmi. Mnohá hřiště se stávají cílem procházek nejen domácích, ale také turistů, pro které se v současné době připravuje originální propagační materiál.

V následujících letech chtějí Město Písek a pracovní skupina Za hřiště zaměřit svou pozornost na rozšíření možností pro sportovní a volnočasové vyžití dospívající mládeže. Žáci a studenti píseckých škol i široká veřejnost dostanou příležitost se k tomu vyjádřit a aktivně se zapojit do přípravy konkrétní koncepce.

Mgr. Hana Rambousová – místostarostka města Písek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-pisek.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…