Plzeň: Dopravní podniky se zapojily do mezinárodní kampaně za lepší mobilitu

07.07.2020 11:33

Opatření související s pandemií koronaviru výrazně ovlivnila počet cestujících ve veřejné dopravě. Na pokles cestujících reagují dopravní podniky společnou mezinárodní kampaní Back to better mobility, do níž se zapojily také Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP). Jejím cílem není vrátit stav veřejné dopravy před pandemii, ale využít nastalou situaci jako příležitost přebudovat mobilitu k lepšímu a vrátit města lidem.

Plzeň: Dopravní podniky se zapojily do mezinárodní kampaně za lepší mobilitu
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

„Po uvolnění omezeného pohybu osob se ulice Plzně bohužel rychle vrátily zpět k dopravním zácpám. Rádi jsme se proto nyní připojili k dalším členům Mezinárodní unie veřejné dopravy (UITP), kteří společně zahajují celosvětovou kampaň s názvem Back to better mobility, jejímž cílem je učinit systémy veřejné dopravy středobodem plánů obnovy,“ řekl Roman Zarzycký, první náměstek primátora a předseda představenstva PMDP, a doplnil: „Jsem přesvědčen, že podpora mobility vede k lepšímu životu ve městě.“

„V Plzni se počet cestujících pomalu navyšuje, v současné době se pohybujeme okolo 170 tisíc přepravených osob denně. Věřím, že většina cestujících se brzy vrátí ke svým cestovním návykům. Od 1. července odpadlo i jedno z posledních omezení v souvislosti s koronavirem, cestující již ve vozech městské hromadné dopravy nejsou nuceni mít zakrytá ústa a nos,“ popsal Jiří Ptáček, generální ředitel PMDP.

„Veřejná doprava jako páteř městské mobility je zásadní pro budování fungujících měst přátelských pro život a pro boj s klimatickými změnami, pomáhá předejít návratu ke znečištěnému ovzduší, vybízí ke zdravému a aktivnímu životnímu stylu a podporuje místní ekonomiku. Všechny tyto výzvy nelze naplnit, pokud veřejná doprava nedostane jasnou prioritu jakožto životně důležitý pilíř hospodářské, sociální a ekologické obnovy, a to jak v krátkodobém, tak i v dlouhodobém horizontu,“ vysvětlil za Plzeňské městské dopravní podniky mluvčí René Vávro.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…