Plzeň: Most generála Pattona je na čas průjezdný

02.01.2018 10:02

První základní etapa rekonstrukce mostu Generála Pattona v Plzni je hotová. V opravovaném úseku ve směru z centra na Karlovy Vary se jezdí bez omezení. Již v polovině listopadu se na most vrátily také tramvaje v oboukolejném provozu. Do první poloviny března 2018, kdy začne oprava druhé části mostu směrem do centra, zde nebude platit žádné významné omezení. Provoz na mostě je však stále v režimu stavby, a proto by řidiči i chodci měli být opatrní a ohleduplní.

Plzeň: Most generála Pattona je na čas průjezdný
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Rozsáhlé práce na rekonstrukci mostu Generála Pattona, jenž je součástí extrémně zatížené hlavní dopravní tepny v centru Plzně a převádí silnici I/20 a tramvajovou trať přes řeku Mži, započaly letos 8. března. Výstavba probíhá ve dvou základních etapách, v každé z nich se opravuje jedna nosná konstrukce.

První etapa byla ukončena 11. prosince podle dlouhodobého plánu. Součástí oprav bude i vybudování přeložek inženýrských sítí, nového veřejného osvětlení, trakčního vedení, nových chodníků a cyklostezky.

Celý most má být kompletně zrekonstruován do června 2019. Náklady na stavbu jdou ze státního rozpočtu a představují 138 milionů korun bez DPH. Zajišťuje je Ředitelství silnic a dálnic České republiky ve spolupráci se statutárním městem Plzeň.

Další informace o projektu najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…