Plzeň: Na náměstí Republiky už stojí vánoční jedle

14.11.2020 13:53

Plzeňská vánoční jedle už stojí na náměstí Republiky. Ve čtvrtek 12. listopadu ji přivezl speciální konvoj ze soukromé zahrady z Kařezu na Rokycansku, poté ji lesníci instalovali na obvyklém místě u katedrály svatého Bartoloměje.

Plzeň: Na náměstí Republiky už stojí vánoční jedle
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Se zdobením se začne 23. listopadu, potrvá několik dnů. Převážnou část bude tvořit loni pořízená výzdoba, která bude obohacena novými prvky s motivem sněhové vločky.

Anketa

Je v České republice zbytečně moc restaurací?

80%
20%
hlasovalo: 13086 lidí

Strom se poprvé rozzáří tradičně první adventní neděli, tedy 29. listopadu. Kvůli nepříznivé epidemické situaci se nebude moci veřejnost tentokrát tohoto tradičního aktu zúčastnit, může ho však sledovat v živém přenosu na ZAK TV, na Facebooku města Plzeň.eu nebo webových stránkách města ZDE.

Vánoční atmosféru navodí od 17 hodin koledy v jazz-rockovém hávu v podání kapely Ivana Audese a sólistky Divadla Josefa Kajetána Tyla Soni Hanzlíčkové Borkové, držitelky Umělecké ceny města Plzně. Strom se rozzáří po svátečním slovu primátora města Plzně Martina Baxy a plzeňského biskupa Tomáše Holuba.

Kromě vánočního stromu ozdobí centrum města tradičně i prvky vánočního osvětlení. S jejich instalací se začne v sobotu 14. listopadu v centru města a postupně se bude výzdoba rozšiřovat do dalších ulic. Město ve spolupráci s PMDP nazdobí úspěšnou a oblíbenou vánoční tramvaj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

11:33 Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

V okolí zimního stadionu budou rozmístěny hlídky, které budou řídit dopravu i pohyb osob