Plzeň: Vyhlídka Švabiny bude díky úpravám atraktivnější

19.02.2021 11:07

Jedno z nejnavštěvovanějších míst na Doubravce, vyhlídka Švabiny, se dočká do dvou let úprav. Na vyhlídce, jejíž vznik se datuje do 70. let minulého století, vznikne mimo jiné parčík, nové parkoviště i herní prvky pro děti. Její budoucí podobu nastiňuje nová územní studie, již zpracoval Útvar koncepce a rozvoje města Plzně.

Plzeň: Vyhlídka Švabiny bude díky úpravám atraktivnější
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Studie zde plánuje také instalaci nového mobiliáře včetně stojanů na kola, vybudování venkovního fitness pro dospělé. V souvislosti s rozšířením komunikace navrhuje i nové osvětlení.

Vyhlídka se nachází nedaleko Rokycanské třídy a ústředního hřbitova ve směru na Božkov. Z místa je viditelná celá plzeňská kotlina, a to od Černic přes centrum města až po rozhlednu Chlum. Lidé sem už léta nacházejí cestu, v létě se zde konají i svatby.

Pro realizaci úprav vyhlídky je nutné vyřešení majetkoprávních vztahů k dotčeným pozemkům, které jsou nyní majetkem České republiky zastoupené Státním pozemkovým úřadem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…