Prachatice: Plán zimní údržby je platný od listopadu

03.11.2019 18:16

Město Prachatice, jako vlastník místních komunikací, stanovuje Plánem zimní údržby optimální rozsah a způsob jejich zimní údržby na zimní období. Plán zimní údržby je platný od 1. listopadu 2019 do 31. března 2020.

Prachatice: Plán zimní údržby je platný od listopadu
Foto: cs.wikipedia.org
Popisek: Prachatice, ilustrační foto

Celé znění Plánu zimní údržby a seznam úseků dle důležitosti při zmírnění závad ve sjízdnosti a schůdnosti je k nahlédnutí na těchto webových stránkách města Prachatice v sekci Život ve městě a podsekci Doprava (ZDE) nebo v příloze článku.

Plán zimní údržby místních komunikací je základním podkladem pro zmírnění závad v jejich sjízdnosti a schůdnosti na území města Prachatice a pro hodnocení činnosti odpovědného správce komunikací a osob pro výpomoc.

Rozsah, způsob a časové lhůty pro zimní údržbu místních komunikací jsou stanoveny s ohledem na finanční možnosti vlastníka komunikací, technické a personální vybavení správce místních komunikací - Technické služby Prachatice s.r.o. a osob pro výpomoc, s ohledem na celospolečenské potřeby města a s ohledem na další meze možností vlastníka a správce komunikace a osob pro výpomoc.

Stanovení rozsahu, způsobu a časových lhůt vychází z ustanovení § 42, odst. 2 vyhlášky č. 104/1997 Sb., kterou se provádí zákon o pozemních komunikacích a nařízení města, kterým se stanovuje rozsah, způsob a lhůty odstraňování závad ve schůdnosti chodníků, místních komunikací a průjezdních úseků silnic a kterým se vymezují úseky místních komunikací a chodníků, na kterých se pro jejich malý dopravní význam nezajišťuje sjízdnost a schůdnost odstraňováním sněhu a náledí.

Vlastníka místních komunikací zastupuje odbor komunálních služeb a dopravy Městského úřadu Prachatice, Velké náměstí 3, Prachatice, tel. 388 607 111, 388 607 507, 388 607 509.

Plán zimní údržby 2019-2020 ZDE
Příloha k plánu ZÚ 2019-2020 ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Ondřej Knotek byl položen dotaz

svoboda slova

Úplně souhlasím s tím, co si ANO myslí o údajném boji s dezinformacemi a ochraně svobody slova. Můj dotaz zní. Jak budete chtít zajistit, aby tu svoboda slova fungovala dál a lidé neměli strach vyjádřit svůj názor, což se už dnes děje? Mluví se o boji s dezinformacemi, ale co ochrana svobody slova? ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Galerijní a muzejní noc nabídne zábavný program pro všechny generace

10:23 Zlín: Galerijní a muzejní noc nabídne zábavný program pro všechny generace

V pátek 24. května se uskuteční letošní Galerijní a muzejní noc ve Zlíně. Pro ty, kteří zůstanou vzh…