Praha 11 zřídila odběrové místo na testování COVID-19, funguje v režimu drive-in

10.11.2020 16:43

Od 9. listopadu funguje v metropoli nové odběrové místo na testování COVID-19. Na parkovišti areálu multifunkční haly Jedenáctka VS jej zřídila Městská část Praha 11 ve spolupráci s laboratorně diagnostickým centrem PREVEDIG medical, s.r.o.

Praha 11 zřídila odběrové místo na testování COVID-19, funguje v režimu drive-in
Foto: Praha 11
Popisek: Radnice Prahy 11

„Jsem velmi rád, že se nám po několika týdnech podařilo ve spolupráci s hlavním městem a uvedenou společností vyřešit veškeré administrativní požadavky a spustit tak provoz odběrového místa pro obyvatele naší městské části. Pevně doufám, že provoz místa pomůže v boji s COVID-19 na území celé Prahy," uvedl Jiří Dohnal (Piráti), starosta jedenácté městské části. Testování zde probíhá metodou PCR, odběr vzorků je prováděn výtěrem z nosohltanu. Jak ho můžete podstoupit?

1. Online rezervace

Vzhledem k omezené kapacitě je nutné rezervovat si pro návštěvu odběrového místa konkrétní čas v rámci stanovené provozní doby, která je od 8:00 do 16:00 hodin. Rezervaci lze provést ZDE. Odběrové místo přijímá všechny objednané pacienty.

  • Pacientům s elektronickou žádankou od lékaře hradí vyšetření zdravotní pojišťovna.
  • Samoplátci uhradí vyšetření přímo na místě prostřednictvím bezkontaktní platby kartou - hotovost nelze přijmout! Cena vyšetření činí 1700 Kč, s vydáním certifikátu pro výjezd do zahraničí 1800 Kč.

2. Testování

Odběrové místo funguje v drive-in režimu, proto je nutné dorazit na testování automobilem, a to v čase, který jste si předem rezervovali. Tento čas, prosím, dodržujte. Odběrové místo najdete v areálu multifunkční sportovní haly Jedenáctka VS (Mírového hnutí 2385/3, Praha 11 - viz mapa), kde je umístěno na parkovišti vlevo tak, aby nemusel být omezen provoz areálu.

Anketa

Věříte, že islámské radikály lze převychovat?

1%
99%
hlasovalo: 12537 lidí

  • Dle směrových značek se s automobilem zařadíte na místo registrace a poté do prostoru odběrového stanu, kde bude proveden samotný výtěr.
  • Pacient z vozu nevystupuje, registrace i samotný výtěr se uskuteční přes otevřené okénko vozidla.
  • Po dokončení vyšetření odjedete výjezdem z parkoviště do ulice Mírového hnutí.

3. Výsledek testu

Odkaz pro stažení výsledku Vašeho vyšetření Vám na e-mail zašle laboratorně diagnostické centrum PREVEDIG, které odběry provádí.

  • Po otevření tohoto odkazu vložíte do zobrazeného okénka přístupový kód, který Vám bude zaslán zprávou SMS.
  • V případě problémů se zobrazením výsledku si, prosím, přečtěte tyto pokyny.

Aby měli možnost absolvovat vyšetření i pacienti, kteří nemají k dispozici automobil, připravuje nyní Městská část Praha 11 ve spolupráci se společností EUC Klinika Praha a.s. zřízení druhého odběrového místa: „Druhé odběrové místo by mělo být otevřeno začátkem prosince v prostorách polikliniky Šustova. Pacienti by se na vyšetření opět objednávali přes rezervační systém, tentokrát by však šlo o standardní koncept pro ‚pěší‘," dodal Petr Jirava (ANO), radní městské části pro sociální věci a zdravotnictví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…