Praha 5 schválila Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb pro období 2019-2021

01.08.2018 8:35

Rada městské části Praha 5 schválila ve středu 25. července 2018 Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb a služeb souvisejících v městské části Praha 5 pro období 2019-2021.

Praha 5 schválila Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb pro období 2019-2021
Foto: Praha 5
Popisek: Radní Petr Lachnit na mistrovství asistenčních psů

„Samotné tvorbě nového střednědobého plánu sociálních služeb předcházela činnost tří pracovních skupin, které byly orientovány na seniory, osoby se zdravotním postižením, děti, rodinu, mládež, osoby ohrožené sociálním vyloučením, osoby v krizi, etnické skupiny a národnostní menšiny. Poté vytvořený návrh střednědobého plánu schválila Řídící skupina komunitního plánování městské části Praha 5. Součástí těchto aktivit byla i realizace dotazníkového šetření u uživatelů a široké veřejnosti s cílem zmapování potřeb občanů,“ uvedl radní Městské části Praha 5 pro sociální oblast JUDr. Petr Lachnit.

Pracovníci sociálního odboru provedli SWOT analýzy, vycházející z potřeb a požadavků poskytovatelů, uživatelů a zadavatele, zaměřené na oblasti všech tří pracovních skupin. Výsledky analýz byly použity jako základ pro směřování plánování sociálních služeb a služeb souvisejících, pro formulaci priorit, opatření a plánovaných aktivit. V průběhu procesu se pravidelně setkávaly pracovní skupiny, které vytvářely podklady pro jednání řídící skupiny. Na základě požadavků pracovních skupin, uživatelů a poskytovatelů sociálních služeb byly znovu zprovozněny internetové stránky komunitního plánování MČ Praha 5 (ZDE) s katalogem poskytovatelů sociálních služeb. Návštěvníci portálu jsou průběžně informováni o procesu komunitního plánování a o akcích, které jsou pro ně připravovány. Na tomto webovém portálu se veřejnost může seznámit nejen s procesem tvorby tohoto střednědobého plánu rozvoje sociální služeb, ale také s historií komunitního plánování v městské části Praha 5 od roku 2012 do současnosti.

Radní Petr Lachnit dále uvedl: „Vznikem a schválením Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb pro období 2019 - 2021 naše práce nekončí, ale naopak začíná. Komunitní plánování a rozvíjení sociálních služeb a služeb souvisejících je nikdy nekončícím procesem, do kterého musí být aktivně zapojeni všichni zúčastnění - poskytovatelé, uživatelé, zadavatel i široká veřejnost. Pravidelným setkáváním pracovních skupin, spoluprací s organizacemi i veřejností, vzájemným nasloucháním a diskusemi bude Střednědobý plán žijícím dokumentem, který bude reagovat na potřeby a možnosti. To je naším současným cílem.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…