Praha 8: Zastupitelstvo schválilo vznik Jednotky sboru dobrovolných hasičů

18.03.2019 15:36

Zastupitelstvo Prahy 8 na svém 3. zasedání jednomyslně schválilo vznik Jednotky sboru dobrovolných hasičů Prahy 8.

Praha 8: Zastupitelstvo schválilo vznik Jednotky sboru dobrovolných hasičů
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

Sbor dobrovolných hasičů bude mít nově zřízenu vlastní výjezdovou jednotku a bude tak nově k dispozici blíže událostem v případě nouze. Tím, že se nově dostává do gesce Prahy 8, bude moci operativněji zasahovat na území Prahy 8 a pomáhat při všech mimořádných situacích. Mnohem lépe také nyní bude zajišťovat prevenci a pomoc všem obyvatelům Prahy 8. V neposlední řadě se dobrovolní hasiči budou moci intenzivněji zapojit do preventivních programů ve školách. Jednotka sboru dobrovolných hasičů Městské části Praha 8 je založena zřizovací listinou jako organizační složka Městské části Praha 8. Dle zřizovací listiny je organizační složka zřízena s účinností od 1. 4. 2019.

„Organizační složka je zřizovaná za účelem zajištění hašení požárů a provádění záchranných prací při živelných pohromách a jiných mimořádných událostech a plní na území Městské části Praha 8 i další úkoly. Pevně věříme, že tímto krokem bude do budoucna ještě lépe zajištěn boj s požáry, stejně jako ochrana obyvatel Prahy 8 při nenadálých živelných událostech. V neposlední řadě se tímto krokem zlepší i organizace preventivních a ochranných programů pro obyvatele MČ.“ komentuje vznik jednotky radní MČ Praha 8 Ing. Tomáš Hřebík, Ph. D., který je hlavním iniciátorem a autorem návrhu.

Sbor dobrovolných hasičů Praha 8 má k dnešnímu dni 81 členů, z toho je 44 členů v Kolektivu mladých hasičů. Je řádným členem Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…