Praha: Práce na technologické části tunelového komplexu Blanka pokračují

29.04.2014 21:18

Rada hl. m. Prahy dnes schválila nabídku na provedení stavebních prací směřujících k vybudování dočasného řízení tunelového komplexu Blanka. Zakázka má hodnotu 113 milionů korun bez DPH a formou jednacího řízení bez uveřejnění ji získala společnost ČKD PRAHA DIZ.

Praha: Práce na technologické části tunelového komplexu Blanka pokračují
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled přes Vršovice na Pražský hrad

„Dočasné řízení bude fungovat do doby, než bude v provozu Multifunkční operační středisko Malovanka. Bez něj nemůže být tunelový komplex Blanka uveden do provozu. Je to další důležitý krok směřující k co nejrychlejšímu otevření Blanky,“ uvedl náměstek pražského primátora Jiří Nouza.

Veřejná zakázka splňuje podmínky pro zadání formou jednacího řízení bez uveřejnění, protože potřeba dodatečných stavebních prací vznikla v důsledku objektivně nepředvídaných okolností a tyto dodatečné stavební práce jsou nezbytné pro provedení původních stavebních prací. Ty nemohou být technicky nebo ekonomicky odděleny od původní veřejné zakázky, aniž by toto oddělení způsobilo závažnou újmu zadavateli.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…