Praha: Primátor zahájil festival proti totalitě a násilí MENE TEKEL

20.02.2012 20:12

Od dnešního dne se v Praze koná již šestý ročník mezinárodního festivalu MENE TEKEL, který je zaměřen na boj proti totalitě, násilí a pro paměť národa. Slavnostní zahájení se uskutečnilo v kostele sv. Mikuláše za účasti primátora hl. m. Prahy Bohuslava Svobody, který nad festivalem převzal záštitu.

Praha: Primátor zahájil festival proti totalitě a násilí MENE TEKEL
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda

„Festival MENE TEKEL  byl zařazen mezi padesát nejúspěšnějších kulturních událostí v našem hlavním městě. Vědomí jeho vzrůstající prestiže působí jistě povzbudivě, připomínat zločiny různých totalit je třeba, ale zároveň nesmíme  zapomínat na to, co se děje v našem nejbližším okolí, právě tady a teď, čemu jsou vystaveny současné evropské demokracie. Těší mne proto, že letošní festival svým programem ještě rozšířil svou působnost od připomínek československého setkávání s totalitou směrem k širšímu kontextu,“ řekl primátor Bohuslav Svoboda.

Pořadatelem akce je občanské sdružení Umění bez bariér, které spolupracuje s hlavním městem Prahou, Konfederací politických vězňů ČR a Inter-ASSO. Náplní festivalu jsou budou setkání s bývalými politickými vězni, koncerty, výstavy i filmové dokumenty, které budou po celý týden až do 26. února probíhat na mnoha místech hlavního města Prahy.

Detailní program a bližší informace o festivalu  jsou k dispozici na webových stránkách www.menetekel.cz .

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…