Praha: Zájemci mohou podávat žádostí o příspěvek v rámci grantového programu „Cesta ke vzdělání 2018“

08.03.2018 14:32

Nadační fond Cesta ke vzdělání, jehož zřizovatelem je hl. m. Praha, již podesáté otevírá možnost pro pražské školy, jejich žáky, studenty a pedagogy požádat o nadačních příspěvek na realizaci jejich projektů.

Praha: Zájemci mohou podávat žádostí o příspěvek v rámci grantového programu „Cesta ke vzdělání 2018“
Foto: IPR Praha
Popisek: Praha

Grantový program „Cesta ke vzdělání 2018“, který schválila správní rada fondu, je mimo jiné zaměřen na podporu účasti nadaných žáků pražských středních škol a studentů vyšších odborných škol a konzervatoří na zahraničních stážích, soutěžích, festivalech, přehlídkách či konferencích.

„Praha dlouhodobě přispívá k rozvoji mezinárodní spolupráce pražských škol. Prostřednictvím Nadačního fondu Cesta ke vzdělání také podporuje talentované žáky a studenty, kterým umožňuje zúčastnit se zahraničních pobytů, stáží a prestižních mezinárodních soutěží. Každoročně podporuje desítky projektů a motivuje tak jednotlivé žáky a studenty, ale i jejich pedagogy, aby se mezinárodních projektů zúčastnili,“ uvedla radní hl. m. Prahy pro oblast školství a evropských fondů Irena Ropková, která je členkou dozorčí rady Nadačního fondu Cesta ke vzdělání.

O nadační příspěvky mohou žádat zákonní zástupci nezletilých žáků nebo zletilí žáci středních škol, studenti vyšších odborných škol a konzervatoří působících na území hlavního města Prahy, pedagogové pražských škol nebo samotné školy. Termín uzávěrky podání žádostí je ke dni 31. 3. 2018, podrobnosti lze najít na stránkách cestakevzdelani.praha.eu v sekci „Výzvy“.

Grantový program je zaměřen  na podporu studijních pobytů žáků a studentů a stáží pedagogů pražských škol na partnerských školách v zahraničí a na pomoc při jejich účasti na zahraničních soutěžích, festivalech, přehlídkách a konferencích, na podporu rozvoje odborné spolupráce pražských škol s jejich zahraničními partnery a přípravy mezinárodních soutěží, festivalů a přehlídek organizovaných pražskými školami na území hlavního města Prahy, dále na usnadňování vzdělávání pražských žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami a podporu přípravy studentů na budoucí zaměstnání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…