Praha: Zimní opatření na pomoc lidem bez domova fungují

31.12.2014 10:35

Konec roku je spojen s příchodem prvních silnějších mrazů. Ty se nejvíce dotýkají lidí bez domova, pro které Praha letos zajistila zatím nejvyšší kapacitu noclehů v historii. Je tedy zaručeno, že nikdo, kdo hledá přístřeší, nebude odmítnut pro nedostatek volných míst.

Praha: Zimní opatření na pomoc lidem bez domova fungují
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

V současné chvíli jsou v provozu, vedle celoročně fungujících zařízení, tři noclehárny speciálně zřízené pro zimní období s maximální kapacitou 294 lůžek, které byly během víkendu obsazeny zhruba z 90%. Celoroční noclehárny, včetně lodi Hermes, poskytují celkem 345 lůžek, ale tyto kapacity nejsou zcela obsazeny.

Během víkendu byla na lodi Hermes volná lůžková kapacita 100 míst, která, v případě úplné obsazenosti zimních nocleháren, budou postupně obsazována lidmi bez domova. Dalším plánovaným krokem, v případě potřeby, bude otevření čtvrté zimní noclehárny s kapacitou 100 míst.

V případě, že by mrazy trvaly déle, je Praha připravena otevřít na noc i tři nízkoprahová denní centra. Kdyby ani tyto kapacity nedostačovaly, jsou v záloze připraveny vyhřívané stany, čímž by se celková kapacita navýšila o 60 až 200 míst.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Je za námi třetí ročník Family festivalu

7:37 Ústí nad Labem: Je za námi třetí ročník Family festivalu

Třetí ročník zábavné akce pro celou rodinu, kterou uspořádalo statutární město Ústí nad Labem, přilá…