Přerov: Starý propustek v Popovicích bude demolován, nahradí ho nový „tunel“

27.06.2019 18:55

Dva a půl milionu korun bude stát město Přerov stavba nového propustku v místní části Popovice. Radní tento týden schválili zadávací podmínky zakázky a následně osloví se svou nabídkou na rekonstrukci pět stavebních firem.

Přerov: Starý propustek v Popovicích bude demolován, nahradí ho nový „tunel“
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„Stávající, zhruba šedesát let starý trubní propustek bude zdemolován a nahradí ho nový železobetonový rámový propustek, dlouhý 12, 2 metrů. Svahy a dno vtoku a výtoku budou dlážděny lomovým kamenem do betonového lože,“ informovala náměstkyně přerovského primátora Hana Mazochová. Úředníci z odboru majetku už vloni na jaře při obhlídce zjistili, že roury propustku jsou prasklé a vypadávají z něj betonové kusy, proto doporučili výměnu.

Nejedná se o první letošní investici města do „tunelu“ pod komunikací, kterým protéká voda – stejný problém s dožilým propustkem se v současné době řeší i v místní části Vinary, kde Přerov za demolici starého a stavbu nového propustku zaplatí 2 miliony 285 tisíc korun. Stavba je tam už v plném proudu.

„Další letošní investicí je oprava lávky za Výstavištěm, kde se bourá nosná konstrukce, která má být nahrazena novou, zhotoveno bude i nové zábradlí. To vše za 340 tisíc korun,“ řekl Jan Štajnar z přerovského magistrátu. A plán na další opravu přerovského mostu už leží na stole úředníků – po vyřízení stavebního povolení by měla ještě letos projít soutěží lávka v Riedlově ulici, kterou čeká oprava a rozšíření. Předpokládaná cena se vyšplhala na 4 a půl milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…