Přerovský Michalov získal cenu - je Nejlepším parkem v pohybu

20.06.2017 19:05 | Zprávy

Posilovna pod širým nebem, jóga pro děti, cvičení maminek s dětmi, chůze po laně…

Přerovský Michalov získal cenu - je Nejlepším parkem v pohybu
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

To je jen krátký výčet aktivit, kterými se město Přerov prezentovalo v celorepublikové výzvě Parky v pohybu. Rozhýbaná odpočinková místa jsou sice v celé republice – ale právě přerovský Michalov získal za loňské aktivity ocenění Nejlepší park v pohybu 2016. Cenu převzal v Praze tajemník magistrátu Petr Mlčoch – a to při příležitosti konference, která probíhala ve Státním zdravotním ústavu.

„V Michalově jsou od loňského roku umístěny posilovací stroje, které lidé s oblibou využívají. V parku se cvičí, hrají hry – to místo zkrátka žije,“ konstatoval tajemník Mlčoch. Projekt Parky v pohybu organizuje Státní zdravotní ústav České republiky, který na webových stránkách eviduje aktivity z jednotlivých měst. Vedoucí Centra podpory zdraví Marie Nejedlá při předávání ceny mimo jiné připomněla:

„Pravidelný pohyb podporuje zdraví tím, že snižuje riziko obezity, diabetu a nádorových i kardiovaskulárních onemocnění až o 30 procent. Zlepšuje pohyblivost a tím také prodlužuje soběstačnost.“

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Za volantem seděli opilí. Řidič to na strážníky zkoušel s jedním pivem

20:27 Vyškov: Za volantem seděli opilí. Řidič to na strážníky zkoušel s jedním pivem

Hlídka městské policie, která v okolí Sídliště Osvobození prováděla kontrolní činnost, si v neděli 2…