Příbram: Aquapark míří do zastupitelstva

11.04.2019 12:26

V roce 2016 se poprvé začalo hovořit o rekonstrukci příbramského aquaparku. Zastupitelé vybrali největší ze tří možných variant. Nyní nastala doba, kdy jsou všechny potřebné údaje pohromadě.

Příbram: Aquapark míří do zastupitelstva
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Ze tří možných variant zastupitelé rozhodli o vypracování projektu na největší možnou rekonstrukci, která zahrnuje vybudování dalších plaveckých drah, saunového světa, dětského vodního světa… Projekt na tuto rekonstrukci byl vypracován na začátku roku 2018. Vzhledem k tomu, že oproti původnímu plánu vzrostla investice o několik desítek milionů korun, nechalo město vypracovat dva odborné posudky.

Odborné posudky měly za úkol zhodnotit projekt, najít nedostatky a možnosti úspor. Zástupci města společně s odborníky a projektanty prostudovali oba posudky, zvážili možnosti změn a nyní bude na zastupitelích, aby se k projektu vyjádřili.

„Výsledky odborných posudků budou mít možnost zastupitelé prodiskutovat na neveřejné pracovní poradě, která je svolána na pondělí 15. dubna. Zde se zastupitelé budou moci vyjádřit k projektu a přednést své návrhy na změny,“ uvedl ke svolanému jednání místostarosta Martin Buršík s dodatkem, že je třeba aby se jednání o takto velké investici zúčastnilo co nejvíce zastupitelů.

V minulém volebním období se rozhodlo o rekonstrukci, ihned ale bylo avizováno, že poslední rozhodnutí bude mít nové zastupitelstvo. Nyní tedy nastává doba, kdy zastupitelé budou moci dát stavbě, která nemá v historii města obdoby, zelenou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…