Příbram ruší vyhlášku o místním poplatku ze vstupného

19.10.2016 21:25

Zastupitelé města Příbram zrušili mnoho let trvající vyhlášku o místním poplatku ze vstupného. Hlavním důvodem pro její zrušení je podpora místních subjektů. Radost zastupitelé udělali například pořadatelům plesů a studentům, kteří jsou tímto krokem osvobozeni od poplatků ze vstupného na maturitních plesech.

Příbram ruší vyhlášku o místním poplatku ze vstupného
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

Rozhodnutí se týká zrušení poplatku ze vstupného, jehož sazba se pohybovala mezi 5 až 20 procenty z vybrané částky při konání kulturních, sportovních, prodejních a reklamních akcí pořádaných ve městě.

„Zrušení tohoto poplatku jsem navrhnul zejména z toho důvodu, aby zmizela zbytečná administrativní a finanční zátěž pro pořadatele kulturních a společenských akcí v Příbrami,“ uvedl místostarosta města Příbram Václav Švenda s doplněním, že tento druh poplatku se neplatí například v Písku, Berouně, Benešově nebo Kutné Hoře. „V letošním roce se úředníci našeho města ve zvýšené míře podíleli na zajištění mnohých kulturních akcí a to je dlouhodobě neudržitelné,“ doplnil místostarosta a konstatuje, že zrušení poplatku ze vstupného by mohlo motivovat soukromé subjekty k častějšímu pořádání akcí.

Poplatky ze vstupného přinášely do městského rozpočtu zhruba 250.000 Kč ročně. Podle zastupitelů osvobozením od těchto poplatků však lze očekávat vyšší zájem podnikatelských i jiných subjektů o pořádání těchto akcí, což přinese zvýšený příjem do městské pokladny za pronájmy, například z letního kina, sportovní haly, estrádního sálu nebo divadla.

„Zrušením této vyhlášky podpoříme, a to bez zásadnějšího dopadu na městský rozpočet, bohatší kulturní život v našem městě,“ uzavřel místostarosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín sjednotil výši úplaty za děti v městských mateřských školách

19:27 Zlín sjednotil výši úplaty za děti v městských mateřských školách

Statutární město Zlín stanovilo jednotné měsíční úplaty za pobyt dítěte v mateřských školách zřizova…