Primátor Jablonce: Na krizové situace jsme připraveni

10.02.2013 14:45

Zastupitelé v lednu vzali na vědomí Informativní zprávu o připravenosti města a správního obvodu obce s rozšířenou působností (ORP) na mimořádné události a řešení krizových situací.

Primátor Jablonce: Na krizové situace jsme připraveni
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Na území města je vybudován varovný a informační systém, který spolu s kamerovým systémem a dalšími prostředky policie a hasičů umožňuje zajistit rychlé, adresné a přesné poskytnutí informací v postižených oblastech. „Jsme schopni organizačně i materiálně připravit a zajistit evakuaci ohrožených obyvatel, je také zajištěno nouzové přežití a zásobování obyvatel základními životními potřebami v době krizových situací jako jsou například povodně nebo jiné události,“ vysvětluje Jiří Vaníček, vedoucí odd. krizového řízení jabloneckého magistrátu.

Bezpečnostní rada města v prosinci loňského roku schválila nově zpracovaný Krizový plán Jablonce n. N. ORP. Plán obsahuje analýzu možných krizových situací, přehled opatření k odstranění jejich následků a opatření k ochraně obyvatel města i okolních obcí. Bezpečnostní rada, stejně jako krizový štáb a povodňové komise byly zřízeny primátorem města jako orgány, které řeší krizové situace. Členové těchto orgánů se spolu se starosty okolních obcí dvakrát za rok scházejí na školení o řešení možných událostí. „Ve vytipovaných základních školách je soustředěno potřebné materiální vybavení a každoročně ve spolupráci s městskou policií a Českým červeným křížem dochází ke cvičení zajištění evakuace obyvatelstva včetně příjmu evakuovaných osob,“ říká primátor města Petr Beitl.

Součástí krizového plánu jsou mimo jiné i plán evakuace, plán nouzového přežití, plán zajištění nezbytných dodávek potřebných pro přežití obyvatelstva a další. Jsou v něm uvedeny právnické a fyzické osoby, které by se podílely na řešení událostí, a to poskytnutím pracovních sil, prostředků, techniky a materiálu. Tyto subjekty budou spolu s oddělením krizového řízení zpracovávat v průběhu roku 2013 plány krizové připravenosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestojablonec.cz

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…