Prostějov: Mateřinka v ulici Mozartova prochází opravou

18.09.2020 12:03

Zastupitelé rozhodli o návrhu radních na zvýšení financí nutných pro opravu budovy.

Prostějov: Mateřinka v ulici Mozartova prochází opravou
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Školku čekají taková opatření a opravy, které by v budoucnosti měly zajistit úsporu energií a financí. V současné době probíhají stavební práce na budově mateřské školy, které provádí, na základě uzavřené smlouvy o dílo, stavební firma R&G ZESTA spol. s.r.o., Prostějov, s nabídkovou cenou 4,5 milionu korun (včetně DPH). Projektovou dokumentaci zpracovala firma STAVBY SALAJ s.r.o., Prostějov – Vrahovice,“ předeslal primátor František Jura.

Dochází však k vícenákladům, které se v průběhu prací ukazují.

Anketa

Mělo by Česko přijmout uprchlíky ze shořelého tábora v Řecku?

3%
97%
hlasovalo: 20971 lidí

„Po odstranění omítek ve sklepních prostorech bylo zjištěno, že stávající základové konstrukce jsou nekvalitně provedeny (jedná se o původně postavený rodinný dům svépomocí v šedesátých letech minulého století) a není zde možné udělat sanační omítky dle projektové dokumentace. Je nutné, v části sklepních prostor, provést cihelné přizdívky včetně jiných povrchových omítek. Tyto skutečnosti vyvolaly další nepředpokládané práce – úpravu osazení stávajících otopných těles, úpravu sociálního zařízení pro personál, odstranění ochlazovacího bazénku a dalších částí zařízení nefunkční sauny, nebo úpravu elektroinstalace,“ vysvětlil náměstek primátora Jiří Rozehnal, zodpovědný za rozvoj a investice města s tím, že problémy vyvolává také nesoudržné základové zdivo a stávající stropní konstrukce, komíny.

Po provedení sond do stávající střešní konstrukce byla zhotovitelem navržena změna finální střešní krytiny. Původně navržený bonnský šindel nahradí Al šablony z důvodu kotvení a delší životnosti. Celkové navýšení stavebních prací činí 461 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…