Rožnov pod Radhoštěm: Běh Rodným krajem Emila Zátopka ovládli Keňané

24.09.2018 16:51

16. ročník memoriálu Emila Zátopka Běh rodným krajem Emila Zátopka ovládli keňští závodníci závodící za maďarský Benedek Team. V celkovém pořadí mužů i žen brali zlato a bronz.

Rožnov pod Radhoštěm: Běh Rodným krajem Emila Zátopka ovládli Keňané
Foto: roznov.cz
Popisek: Náměstí v Rožnově pod Radhoštěm

236 závodníků a závodnic se vydalo 22. září na trať šestnáctého ročníku Běhu rodným krajem Emila Zátopka.Tento závod je věnován odkazu slavného atleta a nejlepšího olympionika 20. století Emila Zátopka a startoval v jeho rodném městě Kopřivnici. Do cíle ve 22,3 km vzdáleném městě Rožnov pod Radhoštěm ve Valašském muzeu v přírodě, kde je na Valašském Slavíně místo posledního odpočinku Emila Zátopka, dorazili jako první v hlavní mužské i ženské kategorii keňští závodníci, členové maďarského Benedek-Teamu.  V kategorii muži A  (a tedy i v celkovém pořadí mužů) zvítězil Rotich Mark Kipchumba a v ženské kategorii F (současně celkové pořadí žen) Muthoni Susan Wacheke. Úspěch keňských běžců ještě třetími místy podtrhli Ngeno Isaac Kimutai u mužů a Cheruitich Emily Jemutai u žen. Z českých závodníků se nejlépe umístili na druhém místě v kategorii muži A Marek Chrascina z 1. Běžeckého Jablůnkov a Martina Vévodová z AK Perná.

Aktivně se Běhu rodným krajem Emila Zátopka zúčastnili také starosta Rožnova Radim Holiš, místostarosta Jan Kučera, ředitel Střediska volného času Rožnov Martin Navařík a referentka MěÚ Rožnov Petra Holišová. A právě tým složený z Radima Holiše, Martina Navaříka a Petry Holišové získal bronzové medaile v soutěži týmů.

Kompletní výsledkové listiny naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.